Απόλλων – Μεζοκόβεζντ: Η ανάγνωση του πρώτου φιλικού

Το Lemesosinsports.com αναλύει το φιλικό του Απόλλωνα

Ισόπαλο το χθεσινό (17/7) πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους για τους Πρωταθλητές, Απόλλων – Μεζοκόβεζντ Ζόρι 3-3 / Ο αγώνας σε ζωντανή μετάδοση. Τα γκολ πέτυχαν ο Νταμπό στο πρώτο ημίχρονο και οι Αρτυματάς – Πίττας στο δεύτερο.

Χορταστικό φιλικό με 6 γκολ, αρκετές ευκαιρίες, με 23 ποδοσφαιριστές να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές 11άδες σε κάθε ημίχρονο και δύο σχηματισμούς, 3-5-2 και 4-4-2.

Η αρχική 11άδα: Δημητρίου, Χάμπος, Ρομπέρζ, Βούκασιν Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Κολ, Χαμάς, Πινακάς, Ντιγκινί, Βα και Νταμπό.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε τον αγώνα με το 3-5-2, με τους Χάμπο, Ρομπέρζ και Βούκασιν Γιοβάνοβιτς να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Φιλιώτης δεξιά, Χαμάς αριστερά. Κολ και Πινακάς στη μεσαία γραμμή. Λίγο πιό μπροστά έπαιξε ο Ντιγκινί. Στην κορυφή Βα και Νταμπό. Ουσιαστικά ο σχηματισμός ήταν ένα 3-4-1-2.

Στην Αυστρία μοντάρει τους Πρωταθλητές ο Ζόρνιγκερ

Λίγο μετά το μισάωρο ο Γερμανός τεχνικός το γύρισε στο κλασσικό 4-4-2. Με τον Χάμπο να πηγαίνει δίπλα στο Κολ, το Πινακά δεξιά, το Βα αριστερά και επιθετικό δίδυμο Ντιγκινί και Νταμπό. Η τετράδα της άμυνας, Ρομπέρζ, Βούκασιν Γιοβάνοβιτς, Χαμάς και Φιλιώτης.

Ο Βα ήταν αυτός που ξεχώρισε, έχοντας καλούς συνδυασμούς με το Νταμπό, αλλά και καλές ατομικές στιγμές. Ο Πινακάς έδειξε καλά στοιχεία. Καλό παιχνίδι και από τους Νταμπό – Χάμπο. Επιθετικά άρεσε ο Απόλλωνας. Αμυντικά εμφάνησε ορισμένες αδυναμίες.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου 1-1. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν, ο Νταμπό ισοφάρισε για τον Απόλλωνα.

Η 11άδα του 2ου ημιχρόνου: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας (73’ Ποντικός), Αλεσαμί, Αρτυματάς, Νογιόκ, Τζουμ, Ντανίλο, Καμπράλ, Ίντζα, Γιάνγκα και Πίττας.

Ο Γερμανός τεχνικός ξεκίνησε με καινούργια 11άδα στην επανάληψη. Με σχηματισμό πάλι 3-5-2. Αλεσαμί, Νογιόκ, Αρτυματάς η τριάδα. Μαυρίας δεξιά, Καμπράλ αριστερά. Στο κέντρο Τζουμ, Ντανίλο. Ίντζα μπροστά του και πίσω από τους Πίττα και Γιάνγκα.

Κάπου στο 70ο λεπτό το γύρισε και πάλι σε 4-2-2, με Νογιόκ, Αρτυματά, Αλεσαμί και Καμπράλ. Στο κέντρο Τζουμ, Ντανίλο, Ίντζα και Ποντικό(πέρασε στη θέση του Μαυρία). Επιθετικό δίδυμο Πίττας – Γιάνγκα.

Οι “γαλάζιοι” άργησαν να βρουν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Αρτυματάς και Πίττας πέτυχαν τα δύο γκολ. Ο αντίπαλος από το 63′ έπαιζε με 10 παίκτες. Μετά την αποβολή ο Απόλλωνας έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να πάρει την νίκη. Ο Πίττας ξεχώρισε, άρεσε ο Καμπράλ. Και πάλι επιθετικά η ομάδα ήταν εξαιρετική και δημιούργησε ευκαιρίες. Αμυντικά είχε όμως τα θεματάκια της. Τελικό αποτέλεσμα 3-3.

Ο Ζόρνιγκερ έκανε αρκετές δοκιμές και έβγαλε αρκετά συμπεράσματα. Τα φιλικά μην ξεχνάμε είναι για τους προπονητές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy