Πρεμιέρα στη Γαλλία εν μέσω ανησυχιών και αναβολών

Με την Παρί Σεν Ζερμέν να ετοιμάζεται για τον πρώτο τελικό (Λισαβόνα στις 23/8 με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου) της ιστορίας της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League), τη χρονιά συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη «γέννησή της», το ερώτημα στη Γαλλία δεν είναι ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο της Ligue 1, η νέα σεζόν της οποίας «ανοίγει αυλαία», αλλά πώς θα διεξαχθεί αυτή εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στη σκέψη όλων, όχι άδικα, υπάρχει το γεγονός ότι η σεζόν 2019-20… μειώθηκε κατά 11 αγωνιστικές, ακριβώς λόγω Covid-19.
«Είμαι απαισιόδοξος. Δεν βλέπω αυτό το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε κανονικές συνθήκες. Δεν πρόκειται να έχουμε τόσες πολλές ημερομηνίες για αναβαλλόμενα παιχνίδια και σύντομα θα χτυπήσουμε ένα τείχος» δήλωσε ο προπονητής της Σεντ Ετιέν, Κλοντ Πιέλ.

Η Μαρσέιγ είχε προγραμματιστεί να ανοίξει αύριο την «αυλαία» ενάντια στην Σεντ Ετιέν, αλλά τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της Μασσαλίας ανάγκασαν την Γαλλική Λίγκα να αναβάλλει τον αγώνα για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, η Μπορντό θα φιλοξενήσει τη Ναντ στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, ενώ θα… καθυστερήσει επίσης η διεξαγωγή των αναμετρήσεων των Παρί Σεν Ζερμέν (εντός με Μετζ στις 16.9) και Λιόν (εκτός με Μονπελιέ στις 15.9), εξαιτίας της συμμετοχής τους στο Final-8 του Champions League.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να κρατήσει τους Νεϊμάρ και Μπαπέ, καθώς στοχεύει στον όγδοο τίτλο σε εννέα χρόνια. Ακόμα κι αν ο προπονητής Τόμας Τούχελ προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, ανάμεσά τους ίσως και η αποχώρηση του αρχηγού Τιάγκο Σίλβα, θα χρειαστεί κάποιο ιδιαίτερο επίτευγμα για να αποδυναμώσει την δυναμική των Παριζιάνων.

Η Λιόν, ωστόσο, αντιμετωπίζει μια πρόκληση, αφού έχει στερηθεί από οποιαδήποτε παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μιας και τελείωσε την προηγούμενη σεζόν στην έβδομη θέση.

Ο αθλητικός διευθυντής Ζουνίνιο είπε ότι ο σύλλογος θα «χάσει» τον ταλαντούχο μέσο Χουσέμ Αουάρ και τον επιθετικό Μούσα Ντεμπελέ, αλλά θα εξακολουθήσει να έχει άφθονο ταλέντο, όπως ο μέσος Τσερκί.

Ο προπονητής Ρούντι Γκαρσία, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί δουλειά στον ψυχολογικό τομέα, για να επικεντρωθούν οι παίκτες στα εντός των συνόρων καθήκοντά τους, αποφεύγοντας ένα κακό ξεκίνημα, μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League από την Μπάγερν Μονάχου.

Η Μονακό, ο μοναδικός σύλλογος που «έσπασε» την πρόσφατη κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν, ελπίζει ότι θα βρει κάποια σταθερότητα μετά την άφιξη του Νίκο Κόβατς στον πάγκο της, για να ηγηθεί των πρωταθλητών του 2017.

Η Μαρσέιγ (του Κώστα Μήτρογλου), δεύτερη την παρελθούσα σεζόν, βρήκε σταθερότητα υπό τον Πορτογάλο προπονητή, Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος ήθελε να φύγει, αλλά είπε ότι οι παίκτες του τον έπεισαν να μείνει.
«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να πάρω πίσω το λόγο μου αφού είχα εκτεθεί δημόσια. Οι παίκτες, και μόνο οι παίκτες, ήταν το κλειδί για να με κάνουν να αλλάξω γνώμη» είπε.

Η Μαρσέιγ, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία της UEFA μετά την παραβίαση των κανονισμών για το οικονομικό fair-play, ελπίζει να διατηρήσει τους περισσότερους κορυφαίους παίκτες της, αφού ο Γάλλος επιθετικός, Ντιμίτρι Παγιέτ, επέκτεινε το συμβόλαιό του και συμφώνησε σε μείωση αποδοχών.

Η πρώτη αγωνιστική στην Ligue 1:

Μπορντό-Ναντ           21/8

Ντιζόν-Ανζέ            22/8

Λιλ-Ρεν                22/8

Μονακό-Ρεμς            23/8

Λοριάν-Στρασμπούρ      23/8

Νιμ-Μπρεστ             23/8

Νις-Λανς               23/8

Μονπελιέ-Λιόν          15/9

Παρί Σεν Ζερμέν-Μετζ   16/9

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν     17/9

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy