La Liga: οι παίκτες θέλουν εγγυήσεις για να γυρίσουν

Η ισπανική La Liga… μετρά αντίστροφα για να επιστρεψει στην ποδοσφαιρική δράση, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

 

«Όλοι θέλουμε να παίξουμε ξανά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να το κάνουμε με ασφάλεια. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε πολύ σύντομα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η υγεία όλων«, δήλωσε με νόημα ο Γκάρεθ Μπέιλ στο βρετανικό κανάλι BT Sport.

Οι αρμόδιοι φορείς στην Ισπανία, συμφώνησαν για επιστροφή στις προπονήσεις, ενώ στις 28 Αριλίου, αναμένεται να αρχίσουν οι έλεγχοι για κορονοϊό, στους παίκτες και το επιτελείο των ομάδων.

Η 4η Μαϊου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής στα προπονητικά κέντρα και το τέλος Μαϊου με αρχές Ιουνίου, ως ο χρονικός ορίζοντας επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ωστόσο, τίποτε δεν είναι επίσημο, καθώς οι Ισπανοί υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι οποιαδήποτε επανάληψη θα υπόκειται πρώτα στην έγκριση των υγειονομικών αρχών.

Οι παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, επιμένουν επίσης στην ανάγκη για μέγιστη ασφάλεια, πριν επιστρέψουν στα γήπεδα.

Η ένωση AFE, η οποία συμπεριλαμβάνει παίκτες από τις πρώτες δύο κατηγορίες, απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας και στο Συμβούλιο Ανώτατου Αθλητισμού (CSD), μέσω της οποίας ζητά εγγυήσεις σχετικά με την ασφάλεια της υγείας των ποδοσφαιριστών.

«Έχει νόημα να επιστρέψει το ποδόσφαιρο; Εάν έχουμε απόλυτη ασφάλεια, ναι, αλλά το κυριότερο τώρα, για όλους, είναι η υγεία», επεσήμανε ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ, Ντιέγκο Λόπεζ, ενώ ο μέσος της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκετς, προσθέτει: Θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Μπορεί να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε προπονήσεις με πρωτόκολλο και χωρίς να χρειαστεί να συναντηθούμε με τους συμπαίκτες μας και να κάνουμε ντους στο σπίτι μας, αλλά όταν πρόκειται να συναντηθούμε ή να κάνουμε ταξίδια, θα είναι πιο δύσκολο».

Για ορισμένους ποδοσφαιριστές, η απάντηση είναι πολύ πιο ριζοσπαστική, όπως υποστηρίζει ο μέσος της Κάντιθ (σ.σ. Β` κατηγορία), Ραφαέλ Χιμένεθ πιό γνωστός ως «Φαλι»: «Εμαθα ότι ίσως επιστρέψουμε στις προπονήσεις στις 4 ή στις 11 Μαϊου. Αρνήθηκα, δεν θα πάω προπόνηση. Ούτε θα παίξω. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στο αυτό το θέμα από την αρχή. Η υγεία παραμένει η πρώτη προτεραιότητα. Εάν συμβεί ο,τιδήποτε σε οποιονδήποτε, θα θεωρηθθούν υπεύθυνοι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy