Bundesliga: Με μάσκες στο γήπεδο

Δύο νέα προστατευτικά μέτρα για όσους συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, βρίσκονται υπό σκέψιν από το γερμανικό υπουργείο Εργασίας.

Η Bundesliga, θα είναι το πρώτο από τα «μεγάλα» πρωταθλήματα που θα επιστρέψει στη δράση μετά την πανδημία του κορονοϊού και ήδη οι αρμόδιοι φορείς, έχουν καταρτίσει ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα τηρούν οι συμμετέχοντες στους -κεκλεισμένων των θυρών- αγώνες. Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, σε κάθε γήπεδο θα βρίσκονται το πολύ μέχρι 300 άτομα, τα παιδιά δεν θα συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδο τους, ενώ θα απαγορεύονται οι χειραψίες, οι εναγκαλισμοί και οι φωτογραφίες.

Ωστόσο, σε σχέδιο που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη μορφή, υπάρχουν ακόμη δύο προϋποθέσεις. Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα “ Spiegel”, προκειμένου να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια της δημόσιας υγείας, προτείνεται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικών μασκών από τους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για μάσκες ειδικά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις ενός αγώνα, προκειμένου να μην φθείρονται ή σκίζονται, κατά την διάρκεια διεκδίκησης της μπάλας ή των μονομαχιών που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια του ματς.

Ως επιπλέον μέτρο προστασίας, προτείνεται από το γερμανικό Υπουργείο και η αυστηρή καραντίνα για τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και το προσωπικό κάθε ομάδας της Bundesliga, μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy