Δέλτας: Η προϋπόθεση για μηδέν κρούσματα στην Κύπρο και η επανεμφάνιση του ιού σε ασθενείς που θεραπεύτηκαν(video)

Αισιόδοξος ότι πλησιάζουν οι μέρες που θα έχουμε μηδέν κρούσματα στην Κύπρο παρουσιάστηκε μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο Κωνσταντίνος Δέλτας, ο οποίος σχολίασε και το φαινόμενο της επανεμφάνισης του ιού σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν στην Κύπρο καθώς και τις προσπάθειες για την δημιουργία εμβολίου.

Για τα μηδέν κρούσματα:

«Έχουμε κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Τα δεδομένα είναι πολύ καλά και λειτουργούν τα μέτρα αυτοπροστασίας. Σε γενικό πλαίσιο υπάρχει μία σαφέστατη συστηματική μείωση περιστατικών. Αισιοδοξώ ότι σύντομα θα φθάσουμε στο μηδέν. Εάν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό και αν δεν χαλαρώσουμε απότομα θα έχουμε μηδενικά κρούσματα».

Για επιστροφή του ιού σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν:

«Δεν με εκπλήττει. Ανάμεσα στα πολλά περιστατικά δεν με εκπλήττει να βρεθούν και τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεί η αντίδρασή του οργανισμού να ήταν αδύναμη να μην τον αντιμετώπισε σωστά και επανήλθε στη θετικότητα. Δεν θα το αξιολογούσα ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση. Θα ζητούσα ξανά δείγμα  από το ίδιο άτομο και να γίνει εκ νέου προσεκτικά η ανάλυση. Εάν βεβαίως ανακαλύψουμε ότι είναι πολλά αυτά τα περιστατικά τότε θα πρέπει να ψάξουμε για επιστημονικές ερμηνείες για την αντιμετώπιση του ιού».

Για το εμβόλιο:

«Λόγω της παγκόσμιας κρίσης οι διάφοροι ερευνητές πραγματοποιούν αγώνα για εμβόλιο στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Επειδή ο αριθμός θανάτων έφθασε σε μεγάλα ύψη οι άνθρωποι πήραν την δύσκολη απόφαση να παρακάμψουν κάποια από τα στάδια με την ελπίδα πως δεν θα διαψευσθούν. Πιο προσεγμένες μελέτες δίνουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα που δείχνουν πως είναι αρνητικά για την χλωροκίνη. Η βιασύνη δεν βοηθά. Να ακολουθήσουμε αλλά με προσοχή ενδείξεις και σε ελεγχόμενο περιβάλλον».

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του κ. Δέλτα:

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy