Μάριος Νεοφύτου: “Δεν κάνεις ανανέωση ρίχνοντας 15 παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο”

Ο προπονητής της ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα, Μάριος Νεοφύτου μίλησε σήμερα(19/11) στον Super Sport FM 104.0, για τις δυσκολίες ελέω κορωνοιού, για την Εθνική ομάδα αλλά και για τα ντέρμπι που έρχονται στην Α΄κατηγορία.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη Β΄ Κατηγορία: «Δεν είναι εύκολο για μας. Δουλεύουμε με υπό-ομάδες. Το να δουλεύει μια ποδοσφαιρική ομάδα με τρία άτομα είναι πολύ δύσκολο. Είναι αόριστο, το πότε θα ξεκινήσουμε και αυτό «σκοτώνει» τον ποδοσφαιριστή. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η αποχή που θα υπάρχει θα δυσκολέψει τους ποδοσφαιριστές. Στις άλλες επαρχίες γίνονται κανονικά προπονήσεις και οι ομάδες δεν θα είναι στην ίδια μοίρα.

Είναι κάποια πράγματα που δεν τα καταλάβω. Αν δεν παιχτούν τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών, ποιοι θα ανεβούν κατηγορία; Είναι πολλά τα προβλήματα. Αν συνεχιστεί αυτό, θα κινδυνεύσουν ομάδες. Το ποδόσφαιρο πάει προς τα πίσω. Ήδη κάποιες ομάδες έχουν ξεφύγει από τους προϋπολογισμούς τους».

Για την Εθνική: «Αυτό το πείραμα με την ανανέωση, το είδαμε και με τον κ. Μπεν Σιμόν. Ο καθρέφτης κάθε χώρας είναι η εθνική ομάδα. Τα αποτελέσματα κι οι εμφανίσεις, δεν σου αφήνουν καμία αισιοδοξία. Η ανανέωση που έγινε, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Όταν είμαι 32, 33 34 χρονών και μπορώ να ανταποκριθώ, γιατί να μην κληθώ; Βλέπαμε χώρες που ήταν υποδεέστερες πριν χρόνια, τώρα δεν μπορούμε να τους απειλήσουμε. Δεν είναι εικόνα για την Εθνική.

Ανανέωση δεν κάνεις, ρίχνοντας 15 παιδιά για να παίξουν ποδόσφαιρο. Και εμείς, όταν ξεκινήσαμε, είχαμε κάποιους πιο μεγάλους που μας βοήθησαν. Όταν δεν έχουμε γήπεδα και εγκαταστάσεις για να δουλέψουμε σωστά, όταν δεν δίνουμε σημασία στις ακαδημίες, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ποιότητα Κυπρίων ποδοσφαιριστών. Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει ταλέντο. Το θέμα είναι πως θα το δουλέψεις. Αν δεν δουλευτεί σωστά ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, θα μείνει στάσιμος».

Για το ΑΕΛ – Ανόρθωση: «Είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Η ΑΕΛ δεν είναι εύκολο να τη νικήσει στη Λεμεσό κι μάλιστα θέλει μια νίκη σε ντέρμπι. Είναι τριπλής παραλλαγής. Η Ανόρθωση έχει καλύτερη ψυχολογία, είχε όμως την απουσία των διεθνών το προηγούμενο διάστημα. Η ΑΕΛ μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς, όμως θεωρώ ότι θα είναι μια αμφίρροπη αναμέτρηση».

Για το ΑΕΚ – Απόλλων: «Περιμένω να δω την αντίδραση του Απόλλωνα μετά την αλλαγή προπονητή. Πάντα αλλάζει η ψυχολογία. Εξαρτάται πόσο θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Καρμιώτισσα. Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα από την Ανόρθωση. Δεν μου έδωσε την εικόνα σταθερότητας».

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy