Ζωή Πανά: “Τα Χριστούγεννα θα διασκεδάσουμε με διαφορετικό τρόπο φέτος”

Νέα μέτρα φαίνεται να ανακοινώνονται εντός της εβδομάδας με στόχο την μείωση της διασποράς του κορωνοιού, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν παρουσιάζει βελτίωση. Αύριο ο Υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με μέλη της επιτροπής των επιδημιολόγων, ενώ αποφάσεις θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει τελικά την Τετάρτη και όχι την Δευτέρα.

Η συμβουλευτική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, μελετά τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση με στόχο να υπάρξει η απαραίτητη ισορροπία ούτως ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια η κοινωνία και η οικονομία.

«Το ότι θα έχουμε μετάδοση των ιού θα την έχουμε το ότι δεν χρειάζεται πανικός και πίεση πλέον στον κόσμο  αυτό πρέπει και οφείλουμε να το κάνουμε γιατί ο κόσμος αρχίζει να αντιδρά και είναι εύλογο αυτό..να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή , το πλαίσιο αυτό ασφάλειας είναι αναγκαίο», δήλωσε το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά

Οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν ότι η εφαρμογή των απλών μέτρων είναι αναγκαία προκειμένου να μην χρειαστεί η λήψη αυστηρότερων μέτρων που βλέπουμε σε άλλες χώρες

«Απλά να γίνει βίωμα και καθημερινότητα του κόσμου τα απλά μέτρα, ορθή χρήση μάσκας, τακτικό πλύσιμο των χεριών, σταθερές ομάδες και επαφές, δεν είπαμε να είσαι απομονωμένος αλλά κατά το δυνατό μείωσε και σταθεροποίησε τις επαφές σου, καλός αερισμός του χώρου ακόμα και τον χειμώνα και τήρηση των πρωτοκόλλων», πρόσθεσε η κ. Πανά.

Καμπανάκι κινδύνου αποτελεί ωστόσο η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία και ειδικότερα στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Ενδεχομένως το επόμενο διάστημα χωρίς να είμαστε σίγουροι να δούμε αύξηση του αριθμού των νοσούντων και των σοβαρά νοσούντων, είναι ένα σημαντικό ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα για την Κύπρο», ανέφερε η κ. Πανά.

Προβληματισμός επικρατεί και για την περίοδο των Χριστουγέννων όταν αυξάνονται συνήθως οι κοινωνικές επαφές, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι τα Χριστούγεννα δεν θα είναι φέτος τα ίδια.

«Δηλαδή τα ρεβεγιόν που έχουμε βιώσει τα προηγούμενα έτη δεν θα τα βιώσουμε φέτος. Τα Χριστούγεννα θα διασκεδάσουμε, θα βγούμε με συγκεκριμένο πλαίσιο ασφάλειας, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα», σημείωσε η κ. Πανά.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μέτρα που ενδέχεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας περιλαμβάνεται η παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων πέραν την 9ης Νοεμβρίου καθώς και η επέκταση των μέτρων που ισχύουν σε Λεμεσό και Πάφο σε άλλες επαρχίες.

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy