Κολιού: “Φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά, ίσως χρειαστεί κλιμάκωση”

Την εκτίμηση ότι οι δέκα μέρες που πέρασαν από την εφαρμογή των νέων μέτρων καταδεικνύουν ότι αυτά δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τη μείωση των κρουσμάτων, εξέφρασε μιλώντας στο OMEGA η επιδημιολόγος Μαρία Κολιού. Μάλιστα η κ. Κολιού μίλησε ανοιχτά πλέον για ανάγκη κλιμάκωσης των μέτρων που αποφασίστηκαν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η κ. Κολιού:

«Φαίνεται ότι δεν έχουν δράσει αποτελεσματικά τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι την επόμενη εβδομάδα με τα ίδια μέτρα , αν θα παν προς τα πάνω ή προς τα κάτω τα κρούσματα , αλλά και να μείνουν τα ίδια πάλι είναι τεράστιοι αριθμοί για μας , ιδιαίτερα εφόσον στις μονάδες εντατικής έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές. Από δύο έγιναν πέντε και μάλιστα οι τρεις την προηγούμενη βδομάδα. Είναι ανησυχητική αυτή η εξέλιξη. Πιθανώς να υπάρξουν και άλλες εισαγωγές, αυτό φοβάμαι, από τη στιγμή που άρχισαν θα έχει ίσως και επιδείνωση.

Σαφώς όλοι παραδέχονται ότι το πιο δραστικό μέτρο είναι το lockdown, το οποίο όμως lockdown όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ αιματηρό μέτρο για να ξαναεφαρμοστεί, όχι μόνο οικονομικά άλλα και κοινωνικά και ψυχολογικά. Φαίνεται ότι αρκετός κόσμος έχει κουραστεί , όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την ιστορία. Φαίνεται ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο παίρνουμε 10 μέρες μετά την εφαρμογή των μέτρων. Επομένως θα χρειαστεί κλιμάκωση των μέτρων αυτών.

Δεν νομίζω να γίνει Lockdown αλλά μπορεί να γίνουν περιορισμοί. Αυτό πρέπει να αξιολογηθεί και με ανάλυση των περιστατικών δεν είναι μόνο ο αριθμός που μας λέει. Διότι πριν εφαρμοστούν τα μέτρα γνωρίζαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούσαν πρώτον εργασιακούς χώρους και δεύτερον χώρους εστίασης και αναψυχής και γι’ αυτό επιβλήθηκαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν.

Κανονικά θα πρέπει να αναλυθούν τα δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας τουλάχιστον να δούμε ποιους χώρους αφορούν τα κρούσματα και να ανάλογα να εστιαστούν τα μέτρα.»

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy