Αρχισε η διαδικασία διαδοχής Συλλούρη

Τη διαδικασία διαδοχής του Προέδρου της Βουλής ξεκίνησε ήδη ο Γενικός Διευθυντής του σώματος Σωκράτης Σωκράτους.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την παραίτηση Δημήτρη Συλλούρη νωρίτερα σήμερα, ο κ. Σωκράτους διευκρίνισε ότι πρέπει να καλυφθούν οι δύο κενωθείσες θέσεις των βουλευτών, να συγκληθεί η Ολομέλεια και οι δύο νέοι βουλευτές να δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση σύμφωνα με το Σύνταγμα, και εν συνεχεία τα μέλη του κοινοβουλίου να ψηφίσου τον νέο Πρόεδρο.

Μετά την παραίτηση του κ. Συλλούρη, Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύεων της Δημοκρατίας είναι ο γηραιότερος των βουλευτών, Αδάμος Αδάμου, επαναβεβαίωσε ο κ.  Σωκράτους ερωτηθείς σχετικά.

Στο μεταξύ, η  Ρούλα Γεωργιάδου είναι η επιλαχούσα στην επαρχία Λευκωσίας στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλληλεγγύης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, εκφράζοντας επίσης την ελπίδα ότι η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ποιος καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα η οποία κενώνεται με την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι η επόμενη θα είναι η κ. Ρούλα Γεωργιάδου, την οποία θα συναντήσω γύρω στις 1330». «Είναι βέβαια ενήμερη, αλλά θα την ενημερώσω και θα την καθοδηγήσω, αν επιτρέπεται ο όρος, για τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε. «Ελπίζω ότι η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο και θα αναλάβει καθήκοντα», είπε η κ. Θεοχάρους.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των Βουλευτικών του 2016, η κ. Γεωργιάδου είχε έλθει δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης στην επαρχία Λευκωσίας με 904 ψήφους μετά τον κ. Συλλούρη ο οποίος είχε λάβει 2.423 ψήφους. Ακολουθούσε ο τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, ο οποίος έχει στο μεταξύ παραιτηθεί, με 723 ψήφους.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy