Σύλληψη δύο μαθητών γιατί άναψαν φωτοβολίδες σε Λυκείο

Δύο μαθητές, ηλικίας 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως ύποπτοι για υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών, αφού φέρονται να έριξαν φωτοβολίδες στο χώρο καλαθόσφαιρας του Λυκείου Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το πρωί ομάδα μαθητών του Λυκείου Παραλιμνίου, αποτελούμενη από 20 πρόσωπα, συγκεντρώθηκαν και ανάρτησαν πανό, ενώ κρατούσαν ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα εναντίον των Τούρκων και εναντίον του ανοίγματος μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.

Ωστόσο, δύο από τους μαθητές, ηλικίας 16 και 17 ετών άναψαν δύο φωτοβολίδες τις οποίες πέταξαν στο γήπεδο καλαθόσφαιρας του σχολείου, ενώ κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τα γεγονότα, το οποίο ήρθε στην αντίληψη της Αστυνομίας.

Ο Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου κατήγγειλε στην Αστυνομία την υπόθεση και μέλη της Δύναμης διενήργησαν έρευνες από τις οποίες προέκυψε μαρτυρία εναντίον των δύο μαθητών.

Οι δύο νεαροί συνελήφθηκαν χθες και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινικός φάκελος, ωστόσο, επειδή το αδίκημα της παράνομης κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών, προνοεί πολυετή ποινή φυλάκισης, χρειάζεται η συγκατάθεση από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για να οδηγηθούν οι δύο μαθητές ενώπιον του Δικαστηρίου.

Αστυνομικός ανακριτής θα συναντηθεί σήμερα με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει οδηγίες για παραπέρα χειρισμό της υπόθεσης, ενώ θα δώσει και τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει η Αστυνομία, σε περίπτωση που αποφασιστεί η ποινική δίωξη των δύο μαθητών.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy