Ποιες 12 χώρες δεν ανέφεραν ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού

Κάποιες χώρες του κόσμου κατάφεραν να περάσουν αυτή την παγκόσμια κρίση επιδημίας εντελώς αλώβητες και χωρίς ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα – ή τουλάχιστον έτσι λένε οι επίσημες ανακοινώσεις τους.
Δώδεκα χώρες του πλανήτη δεν ανακοίνωσαν κρούσματα του νέου κορωνϊού, όπως δείχνει η λεπτομερής καταγραφή του «Coronavirus Resource Center» του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Πρόκειται για τις: Βόρεια Κορέα, Τουρκμενιστάν, Νησιά Σολωμόντα, Βανουάτου, Σαμόα, Κιριμπάτι, Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας, Τόγκα, Νησιά Μάρσαλ, Παλάου, Τουβαλού και Ναούρου.
Στη λίστα βρισκόταν και το Λεσόθο, μέχρι που ανακοίνωσε ένα κρούσμα πριν λίγες μέρες.
Για αρκετές από αυτές τις χώρες υπάρχουν ερωτήματα για την πραγματική κατάσταση. Για τη Βόρεια Κορέα, πηγές στη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι ο κορωνοϊός πέρασε μέσα από τα χερσαία σύνορα με την Κίνα. Λόγω της γενικότερης μυστικοπάθειας της κυβέρνησης στην Πιονγκγιανκ και το εύρος του κρατικού ελέγχου στα ΜΜΕ είναι αδύνατη η εξακρίβωση της εγκυρότητας των όσων ανακοινώνονται. Από την άλλη, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα «Statista», δεν είναι παράλογη η σκέψη ότι η γενικότερη απομόνωση της χώρας να την βοήθησε να αποφύγει την πανδημία.
Το Τουρκμενιστάν είναι μια ακόμη μυστικοπαθής χώρα που επιβάλλει λογοκρισία και ούτε και αυτή έχει ανακοινώσει κρούσματα κορωνοϊού.
Τα στοιχεία μέχρι τώρα, όπως αναφέρει το «Al-Jazeera», δείχνουν πως πάνω από 4,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, 1,8 έχουν ιαθεί και πάνω από 325,000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy