Πότε ξεκινούν τα πρωταθλήματα στα σημαντικότερα motorsports

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μαζεύει τα κομμάτια του εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και το gazzetta αποκαλύπτει πότε θα ανάψει πράσινο φως για τα σημαντικότερα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.

Ο Covid-19 έχει φέρει τα πάνω κάτω στα motorsports όπου προς το παρόν δεν πραγματοποιείται κανένας διεθνής αγώνας. Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο και ήδη τα πρώτα χαμόγελα για τους φίλους των μηχανοκίνητων αθλημάτων έρχονται από τις ΗΠΑ, όπου θα δοθεί στις 17 Μαϊου πάλι εκκίνηση για το πρωτάθλημα NASCAR μετά τη διακοπή του λόγω κορονοϊού. Το gazzetta έκανε ρεπορτάζ και παρουσιάζει τις ημερομηνίες επανέναρξης των σημαντικότερων πρωταθλημάτων στα motorsports, πάντα με την επιφύλαξη ότι δεν θα υπάρξει κάποια αναζωπύρωση της πανδημίας που θα ανατρέψει πάλι τα πάντα.

Formula 1

Εχουν αναβληθεί όλα τα Γκραν Πρι έως τον Ιούλιο, ενώ το Μονακό και η Γαλλία έχουν ακυρωθεί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα δοθεί η εκκίνηση στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία και μάλιστα πολύ πιθανά με δύο αγώνες με διαφορά μίας εβδομάδας στην ίδια πίστα. Επισήμως πάντως τα Γκραν Πρι Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Κίνας, Βιετνάμ, Ισπανίας, Ολλανδίας, Αζερμπαϊτζάν και Καναδά έχουν αναβληθεί και γίνονται προσπάθειες από τους διοργανωτές να βολευτούν κάποια από αυτά στο αναθεωρημένο πρόγραμμα.

ΜοtoGP

Θολό το τοπίο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας MotoGP, όπου έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί όλοι οι πρώτοι αγώνες της σεζόν. Αν δεν υπάρξει κάποια άλλη αλλαγή, παραμένει προς το παρόν ως εναρκτήριος αγώνας το Γκραν Πρι του Μπρνο στην Τσεχία που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Αυγούστου.

WRC

Το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC πρόλαβε να ξεκινήσει και διακόπηκε μετά τον τρίτο αγώνα στο Μεξικό όπου ακυρώθηκαν διάφορες ειδικές διαδρομές λόγω του κορονοϊού. Στα Ράλι Μόντε Κάρλο, Σουηδίας και Μεξικού είχαμε νικητές τους Νεβίλ, Εβανς και Οζιέ, ενώ έχουν αναβληθεί ήδη επίσημα τα Ράλι Αργεντινής, Πορτογαλίας και Ιταλίας. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το WRC θα επανεκκινήσει τον Ιούλιο με το Ράλι Σαφάρι στην Κένια.

Formula 2

Η Formula 2 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης αγώνων της Formula 1, όχι όμως σε όλα τα Γκραν Πρι. Μέχρι τώρα έχει ακυρωθεί ο αγώνας στο Μονακό και αναβλήθηκαν οι αγώνες στο Μπαχρέιν, στην Ολλανδία, στη Βαρκελώνη και στο Μπακού. Αν ξεκινήσει τελικά η Formula 1 στις 5 Ιουλίου στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, τότε θα γίνει στην ίδια πίστα και ο πρώτος αγώνας της Formula 2 για το εφετινό πρωτάθλημα μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 4 Ιουλίου.

Formula E

Εδώ έχουν γίνει ήδη πέντε Γκραν Πρι με τελευταίο από όλα εκείνο στο Μαρόκο στις 29 Φεβρουαρίου. Το πρωτάθλημα με αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μονοθέσια έχει διακοπεί επίσημα έως τα τέλη Ιουνίου και προς το παρόν δεν γνωρίζει κανένας πώς και πότε θα συνεχιστεί από εκεί και μετά.

24 Ωρες του Λε Μαν

Για δεύτερη φορά μετά το 1958 μετατίθεται χρονικά ο πιο φημισμένος μαραθώνιος αγώνας αυτοκινήτων στον κόσμο. Εφέτος θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου, κάτι που αναμένεται ότι θα φέρει αλλαγές στο πρωτάθλημα αγώνων μακράς διαρκείας, όπου έχουν γίνει ήδη πέντε αγώνες και δεν πραγματοποιήθηκαν δύο στο Σέμπρινγκ και στο Σπα.

IndyCar

Στα IndyCar είχαμε παρόμοια απόπειρα έναρξης της σεζόν με τη Formula 1, καθώς ο πρώτος αγώνας στην Αγία Πετρούπολη ακυρώθηκε την ύστατη στιγμή και αφού βρίσκονταν ήδη εκεί οι ομάδες με τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, θα δοθεί η εκκίνηση στις 6 Ιουνίου στο Τέξας, ενώ το φημισμένο Indy 500 έχει αναβληθεί για τις 23 Αυγούστου.

DTM

Το γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού DTM έχει αλλάξει το πρόγραμμά του και σύμφωνα με το νέο θα δοθεί το πράσινο φως στις 11 Ιουλίου στην πίστα του Νόρισρινγκ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου με τον αγώνα στη Μόντσα της Ιταλίας.

NASCAR

Εχουν γίνει ήδη τέσσερις αγώνες μεταξύ των οποίων και ένας από τους σημαντικότερους, το Daytona 500. Οκτώ αγώνες έχουν αναβληθεί, όμως οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι θα τους βολέψουν τελικά μέσα στο εφετινό καλεντάρι, αν και περιλαμβάνει 36 αγώνες! Το NASCAR σχεδιάζει να ξεκινήσει πάλι στις 17 Μαϊου με τον αγώνα στο Ντάρλινγκτον και είναι το πρώτο σημαντικό πρωτάθλημα στα motorsports που εκκινεί πάλι μετά τη διακοπή λόγω Covid-19.

 

gazzetta.gr

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy