Η ομάδα της Βοστώνης πάτησε τους Μιλγουόκι Μπακς με σκορ 139-118, ανεβαίνοντας στο 24-10, που είναι πλέον το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ

Οι Σέλτικς με τον Τζέισον Τέιτουμ σε σπουδαίο βράδυ πήραν τη νίκη στο ντέρμπι των Χριστουγέννων με σκορ 139-118 επί των Μπακς, που είδαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αργεί να μπει στο πνέυμα του ματς.

Τα καλύτερα δυνατά… Χριστούγεννα έκαναν οι Σέλτικς!

Η ομάδα της Βοστώνης πάτησε τους Μιλγουόκι Μπακς με σκορ 139-118, ανεβαίνοντας στο 24-10, που είναι πλέον το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ! Η ομάδα του Μπουντενχόλζερ, από την άλλη, παραμένει δεύτερη με ρεκόρ

Οι Σέλτικς είχαν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, οι Μπακς ωστόσο μέχρι το ημίχρονο ήταν μέσα στο ματς. Στην τρίτη περίοδο, οι πολύ εύστοχοι από τα 7.25 γηπεδούχοι (19/39) ξέφυγαν στο σκορ, και τελικά πανηγύρισαν μια πολύ εύκολη νίκη στο «TD Garden».

Κορυφαίος του ματς ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, που έδειξε με κάθε τρόπο ότι φέτος πάει για…MVP! Ο Αμερικανός φόργουορντ σκόραρε 41 πόντους σε 36 λεπτά, μαζεύοντας παράλληλα 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας 5 ασίστ. Εξαιρετικό βράδυ και για τον Τζέιλεν Μπράουν, που πρόσθεσε 29 πόντους, οι δυο τους δηλαδή είχαν μαζί 70!

Για τους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μεν 27 πόντους με 9 ριμπάουντ, ήταν όμως άστοχος (9/22) και άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα του ματς στην τέταρτη περίοδο, όταν όλα πια είχαν τελειώσει. Πολύ θετικός ήταν ο Χόλιντεϊ με 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ βοήθησαν Λόπεζ (16π.) και Κόνατον (15π.)
Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν… «καυτοί» στην πρώτη περίοδο με τα τρίποντα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν σε φοβερή κατάσταση, και έτσι οι Σέλτικς πήγαν γρήγορα στο +7 (21-14). Ο Γιάννης άργησε να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι Μπακς να δυσκολεύονται επιθετικά, σε αντίθεση με τους «Κέλτες» που τα έβαζαν από παντού, φτάνοντας τελικά στο +8 της πρώτης περιόδου (36-28) με τρίποντο του Χάουζερ από το κέντρο.
Στη δεύτερη περίοδο με τον Τέιτουμ να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μπράουν, οι Σέλτικς έφτασαν γρήγορα για πρώτη φορά στο +11 (47-36). Κάπου εκεί, ξύπνησαν ο Γιάννης με τον Χόλιντεϊ, οι οποίοι με τη βοήθεια του Μπρουκ Λόπεζ, άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά, που έπεσε στους 3 (47-44). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεφύγουν και πάλι με τα «όργια» του Τέιτουμ, όμως οι Μπακς πλέον είχαν βρει ρυθμό για τα καλά, και μείωσαν στον 1 πρίν το ημίχρονο (62-61).

Στην τρίτη περίοδο, ο Τζέισον Τέιτουμ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην προηγούμενη, σκοράροντας με κάθε τρόπο με αποτέλεσμα οι Σέλτικς να ξεφύγουν πάλι με 7 (72-65). Ο Αμερικανός συνέχισε να είναι «καυτός». βρήκε όμως έναν ανέλπιστο αντίπαλο στον Πατ Κόνατον, που με συνεχόμενους πόντους κρατούσε τους Μπακς στο παιχνίδι, με τους Κέλτες πάντως να έχουν προβάδισμα (85-76). Τελικά, η δυσκολία των φιλοξενούμενων να βρουν λύσεις στην άμυνα οδήγησε τους Σέλτικς στο +14 στο τέλος της τρίτης περιόδου (100-86).

Στην τέταρτη περίοδο, ο Γιάννης άρχισε μετά από ώρα να βρίσκει συνεχόμενους πόντους μαζί με τον Χόλιντεϊ, όμως υπήρχε ένα νέο άλυτο πρόβλημα, ο Τζέιλεν Μπράουν, που κρατούσε τους Σέλτικς μπροστά με μεγάλες διαφορές παρά το ξέσπασμα του Έλληνα παίκτη (124-108). Από εκεί και πέρα, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, και οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στην εύκολη νίκη με σκορ 139-118.

Τα δεκάλεπτα: 36-28, 62-61, 100-86, 139-118

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy