Ζιντάν για εθνική Βραζιλίας

Στροφή στον Ζιντάν από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) προσβλέπει στον Ζινεντίν Ζιντάν για να αντικαταστήσει τον Τίτε στη θέση του επικεφαλής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Την είδηση δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα «L΄Équipe» και αναπαρήγαγε η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα O Globo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα πάντα εξαρτώνται από τον «Ζιζού», ο οποίος περιμένει την απόφαση της γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Ζιντάν ανυπομονεί να αναλάβει την Εθνική Γαλλίας. Ωστόσο, προέκυψαν φήμες ότι ο νυν εκλέκτορας των «Μπλε», Ντιντιέ Ντεσάν, θα ανανεώσει με μέχρι το 2026 για να οδηγήσει την ομάδα και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε σε αυτή την περίπτωση ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται κάποιο νέο προορισμό.

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι, παρά το γεγονός πως ήταν ο δήμιος της Βραζιλίας στα Μουντιάλ του 1998 και του 2006, ο Ζιντάν θα γινόταν δεκτός «με ανοιχτές αγκάλες» από τη βραζιλιάνικη ομάδα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θέση του, τα επιτεύγματά του και η ικανότητά του να προπονεί θα ήταν επαρκή επιχειρήματα για τη βραζιλιάνικη οντότητα.

Η τελευταία δουλειά του Ζιντάν ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, πριν φύγει από τον μαδριλένικο σύλλογο τον Μάιο του 2021. Στη «Βασίλισσα», ωστόσο, ο παλαίμαχος Γάλλος έγραψε Ιστορία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο «Ζιζού» κατέγραψε σπουδαία επιτεύγματα, όντας τρεις φορές νικητής στο Champions League, δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, δύο στο πρωτάθλημα Ισπανίας κι άλλες τόσες στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ πίστωσε το βιογραφικό του και με δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy