Εκατομμύρια στα ταμεία της Ρεάλ από τον αποκλεισμό των τριών ισπανικών ομάδων

Ο αποκλεισμός των τριών ισπανικών ομάδων (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλη) μπορεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη ισπανική αποτυχία στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων

Ο αποκλεισμός των τριών ισπανικών ομάδων (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλη) από την συνέχεια στα νοκ άουτ του Champions League -φάση «16»-, μπορεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη ισπανική αποτυχία στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων, όμως η μοναδική ομάδα της Ισπανίας που συνεχίζει, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, θα επωφεληθεί βάζοντας έως και 11,7 εκατομμύρια στα ταμεία της.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca, η Ρεάλ Μαδρίτης θα εισπράξει περισσότερα χρήματα από το market pool, το οποίο διανέμεται σύμφωνα με την αναλογική αξία κάθε τηλεοπτικής αγοράς (φάση ομίλων και μετά), λόγω του αποκλεισμού των άλλων τριών ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη σέζον οι ισπανικοί σύλλογοι μοιράστηκαν 57 εκατομμύρια ευρώ από το Market Pool, 16,8 πήγαν στα ταμεία των Μαδριλένων που κατέκτησαν το Champions League στο Παρίσι.

Η UEFA έχει ήδη μοιράσει την τρέχουσα σεζόν το μισό του ποσού (θα ήταν 28,5 εκατομμύρια). Στην Ρεάλ Μαδρίτης αντιστοιχούσε ως πρωταθλήτρια το 40%, 11,2 εκατομμύρια. Μετά τον αποκλεισμό των τριών ισπανικών ομάδων, η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πάρει επιπλέον 8,6 εκατ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να φτάσει στα 11,7 εκατομμύρια ευρώ αν φτάσει στον τελικό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy