Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξη των 3ων ευρωπαικών αγώνων στην Πολωνία

Σημαιοφόροι της Κυπριακής αποστολής οι Κωνσταντίνα Νικολάου και Χρίστος Αχιλλέως

Με μια όμορφη και λιτή Τελετή Έναρξης, άνοιξε και επίσημα η αυλαία των 3ων Ευρωπαϊκών Αγώνων σε Κρακοβία – Μαλοπόλσκα. Το Δημοτικό Στάδιο της Κρακοβίας «Χένρικ Ρέιμαν» έζησε μεγάλες στιγμές με 15.000 θεατές να παρακολουθούν το τελετουργικό και να αποθεώνουν αυτούς που θα πρωταγωνιστούν μέχρι τις 2 Ιουλίου.
Την κυπριακή σημαία σήκωσαν ψηλά με χαρά και περηφάνια οι Κωνσταντίνα Νικολάου (Σκοποβολή) και Χρίστος Αχιλλέως (Ταεκβοντό), με τις 48 χώρες που παρέλασαν να καταχειροκροτούνται από το κοινό.
Για αρχή είχαμε μια ιστορική αναδρομή που αφορούσε την παράδοση της πόλης της Κρακοβίας και της περιφέρειας της Μαλοπόλσκα. Ακολούθησε ένα ανάλαφρο πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες με μουσική που ξεσήκωσε το κοινό. Την εμφάνιση του στην σκηνή έκανε και το συγκρότημα Κάλους Όρκιστρα, το οποίο κατέκτησε την πρωτιά στην Eurovision του 2022.
Το τελετουργικό ήταν αφιερωμένο στους Βισουάβα Σιμπόρσκα και Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’. Η Σιμπόρσκα ήταν Πολωνή ποιήτρια και δοκιμογράφος και το 1996 βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Απεβίωσε το 2013. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε καταγωγή από την πόλη Βαντοβίτσε, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κρακοβίας. Πέθανε το 2005 και αγιοποιήθηκε από την ρωμαιοκαθολική εκκλησία το 2014.
Πριν από την παρέλαση των αθλητών, οι διοργανωτές έστειλαν το μήνυμα πως «η Πολωνία είναι η καρδιά του αθλητισμού», παρουσιάζοντας με ένα ξεχωριστό τρόπο, κορυφαίους αθλητές της χώρας: Ρόμπερτ Κούπιτσα (F1), Ανίτα Βλόνταρτσικ (Σφυροβολία), Άνταμ Μάλιτς (Σκι), Ρόμπερτ Κοζελόσκι (βάδην), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (ποδόσφαιρο), Ίγκα Σβιότεκ (τένις).
Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy