H «ακτινογραφία» της Αλ Νασρ

Ο αρχηγός της Εθνική Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, «δεσμεύτηκε» με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Νασρ

Ο αρχηγός της Εθνική Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο, «δεσμεύτηκε» με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ Νασρ, έναν μήνα αφότου ο 37χρονος σούπερ σταρ έμεινε ελεύθερος, καθώς λύθηκε η συνεργασία του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το νέο συμβόλαιο του Πορτογάλου επιθετικού θα έχει διάρκεια 2,5 ετών και θα του αποφέρει συνολικά το ποσό «μαμούθ» των 500 εκατ. ευρώ!

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας και τη νέα επαγγελματική «στέγη» του CR7:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΝΑΣΡ
– Ιδρυθείσα το 1955, η Αλ Νασρ εδρεύει στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ και ο σύλλογος παίζει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας – την Saudi Professional League (SPL), η οποία απαρτίζεται από 16 ομάδες.

– Τερμάτισε στην τρίτη θέση την περασμένη σεζόν, έξι βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Αλ Χιλάλ.

– Η Αλ Νασρ είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα στο πρωτάθλημα με εννέα τίτλους. Ο τελευταίος της ήταν τη σεζόν 2018-19. Μόνο η Αλ Χιλάλ, επίσης με έδρα το Ριάντ, έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους (18).

– Έχει κατακτήσει επίσης το κύπελλο της χώρας, Kings Cup, έξι φορές, με πιο πρόσφατη επιτυχία το 1990.

– Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του πρωταθλήματος, Μάζεντ Αμπντουλάχ, αγωνίστηκε για την Αλ Νασρ. Ο πρώην Σαουδάραβας επιθετικός σημείωσε 189 γκολ και είχε μέσο όρο σχεδόν ένα γκολ ανά αγώνα.

– Η έδρα της Αλ Νασρ είναι το Mrsool Park, το οποίο έχει χωρητικότητα 25.000 φιλάθλους.

– Η καλύτερη επίδοση της στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων της Ασίας, το AFC Champions League, σημειώθηκε το 1995 όταν τερμάτισε δεύτερη.

– Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έχουν κερδίσει το AFC Champions League έξι φορές, με την Αλ Χιλάλ να έχει το ρεκόρ με τέσσερα τρόπαια και την Αλ Ιτιχάντ να ακολουθεί με δύο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΝΑΣΡ ΚΑΙ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ

– Προπονητής της Αλ Νασρ είναι ο Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει τεχνικός σε Λιλ, Ρόμα, Μαρσέιγ και Λιόν. Ο Γάλλος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τον Ιούνιο.

– Οι σύλλογοι SPL μπορούν να έχουν οκτώ ξένους παίκτες, αλλά μόνο επτά μπορούν να δηλωθούν σε μία αγωνιστική.

– Μεταξύ άλλων αξιόλογων ξένων ποδοσφαιριστών στην ομάδα ξεχωρίζει το όνομα του ήρωα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 για το Καμερούν, Βίνσεντ Αμπουμπακάρ.

– Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος στο παρελθόν θήτευσε σε Άρσεναλ και Νάπολι, καθώς και ο πρώην διεθνής μέσος της Βραζιλίας, Λουίζ Γκουστάβο.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΝΑΣΡ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΕΖΟΝ

– Το 2023 βρίσκει την Αλ Νασρ στην κορυφή του πρωταθλήματος με 26 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές, έχοντας κερδίσει οκτώ αναμετρήσεις και μετρώντας μόλις μία ήττα. Η Αλ Σαμπάμπ είναι ένα βαθμό πίσω στη δεύτερη θέση με έναν αγώνα λιγότερο.

– Ο Βραζιλιάνος μέσος Ταλίσκα είναι ο πρώτος σκόρερ της αυτή τη σεζόν με έξι γκολ.

– Με το AFC να αλλάζει τη μορφή για το Champions League, η νέα ομάδα του Ρονάλντο θα πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν για να προκριθεί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης για τη σεζόν 2023-24, η οποία έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει τον Σεπτέμβριο.

– Οι ομάδες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν έως και έξι ξένους στην αρχική τους ενδεκάδα στο AFC Champions League την επόμενη σεζόν. Τουλάχιστον ένας από αυτούς τους παίκτες πρέπει να είναι από άλλο ασιατικό έθνος.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΡΟΝΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛ ΝΑΣΡ;

– Ο Ρονάλντο έχει σκοράρει πάνω από 700 γκολ σε συλλογικό επίπεδο και πάνω από 100 σε διεθνές, ενώ βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών με 819.

– Παρά τις δυσκολίες της Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν, ο… ηλικιωμένος Ρονάλντο έδειξε ότι είχε ακόμα λίγο… καύσιμο στο ρεζερβουάρ του, καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της με 24 γκολ, συμπεριλαμβανομένων 18 στην Πρέμιερ Λιγκ.

– Ωστόσο τη φετινή σεζόν στη Γιουνάιτεντ σκόραρε μόλις τρεις φορές σε όλες τις διοργανώσεις πριν την έξοδό του.

– Στο Κατάρ, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε πέντε Μουντιάλ, αλλά σύντομα έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα…

– Το σκοράρισμα πάντως δεν αποτελεί πρόβλημα για την Αλ Νασρ τη φετινή σεζόν, καθώς η ομάδα έχει σημειώσει 25 γκολ στο πρωτάθλημα μετά από 11 αγώνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy