Καλοκαιρινή αντεπίθεση ενός δισ. της Ρεάλ Μαδρίτης για Μπαπέ

H Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξεχνάει τον Κιλιάν Μπαπέ. Και να ήθελε άλλωστε δεν θα μπορούσε μετά-και- τις εμφανίσεις του Γάλλου σούπερ σταρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, εκεί όπου μπορεί να μην κατέκτησε το δεύτερο στη σειρά παγκόσμιο τρόπαιο με την Γαλλία, χάνοντας στα πέναλτι (4-2/3-3 παράταση/2-2 κανονική διάρκεια) στον τελικό από την Αργεντινή, αλλά πάντως αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (με 8 γκολ).

Η- χωρίς επιτυχία- προσπάθεια να τον ντύσει με τη φανέλα της το καλοκαίρι, φαίνεται ότι δεν θα είναι η τελευταία. Μάλιστα σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» (σ.σ: με υπογραφή και του ανταποκριτή της στη Μαδρίτη)), ετοιμάζεται για νέα αντεπίθεση το καλοκαίρι.

«Οι καλύτεροι πρέπει να παίζουν στη Ρεάλ Μαδρίτης», είπε ο Γκούτι για τον Μπαπέ, ο οποίος γιόρτασε χθες τα 24α γενέθλιά του. Και φυσικά ο πρώην Νο 14 της Ρεάλ Μαδρίτης,  δεν είναι ο μόνος οπαδός των Μαδριλένων που υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Εκατοντάδες  είναι οι  αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι φίλαθλοι ζητούν από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ να προσπαθήσει ξανά.

«Το να τον βλέπω να παίζει στην Παρί Σεν Ζςερμέν με θυμώνει και όχι μόνο για τη Ρεάλ αλλά και για τη La Liga. Κάποιος σαν κι αυτόν θα έδινε μεγάλη δύναμη στο πρωτάθλημά μας. Η La Liga πρέπει πάντα να έχει τους καλύτερους στον κόσμο. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα σε έναν τόσο θεαματικό παίκτη. Δεν μπορεί. Νομίζω ότι ο Μπαπέ είναι ένας παίκτης φτιαγμένος για τη Ρεάλ, και στη συνέχεια, αν θέλει να κάνει ό,τι έκαναν ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πρέπει να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί δεν θα τα καταφέρει για την Παρί ΣΖ. Για μένα, η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να πάει να τον πάρει αμέσως τώρα. Υπάρχουν καλοί παίκτες στην αγορά, αλλά κανένας σαν αυτόν. Ναι, ο Χάαλαντ ίσως, αλλά είναι ένα βήμα παρακάτω. Ο Μπαπέ είναι μοναδικός. Μόνο αυτός μπορεί να δώσει ό,τι έδωσε ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα ή ο Ρονάλντο στη  Ρεάλ Μαδρίτης. Κανένας άλλος», είπε ο Γκούτι μιλώντας στο «el Chiringuito».

Και δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει: «Ο Μπαπέ πρέπει να φύγει από την Παρί ΣΖ και να πάει στην Πρέμιερ Λιγκ», τόνισε ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Παρί ΣΖ είναι ένας τεράστιος σύλλογος, αλλά νομίζω ότι ο Mπαπέ στη Ligue 1 έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει. Αν θέλει να φτάσει στο επίπεδο του Μέσι και του Ρονάλντο, πρέπει να πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες της Παρί ΣΖ, το Κατάρ, τον κράτησαν  «ρίχνοντας» 486 εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι, μεταξύ ενός μπόνους υπογραφής (180 σε τρεις δόσεις), ενός μπόνους αφοσίωσης (70 αν δεν φύγει το 2023, 80 αν μείνει το 2025 και 90 αν παραμείνει μέχρι τα 26) και πολυτελής δέσμευση (72 ακαθάριστα ανά σεζόν).

Στην πραγματικότητα, ο Κιλιάν έχει υπογράψει συμβόλαιο μόνο δύο ετών, 2022-24. Το επόμενο καλοκαίρι θα μπορεί να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει την οψιόν μέχρι το 2025, διαφορετικά 12 μήνες και θα μείνει ξανά ελεύθερος.

Ο Αλ Κελαϊφί δήλωσε στην Gazzetta dello Sport πριν λίγες μέρες ότι ο Μπαπέ είναι πολύ χαρούμενος στο Παρίσι. «Μισή» αλήθεια. Είναι σίγουρα πιο χαρούμενος από τον Οκτώβριο, όταν στη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart έλεγαν ότι η Παρί ΣΖ πλήρωσε μια εταιρεία για να δημιουργήσει «τρολ» που έπρεπε να τον επικρίνουν. Είδηση που τον είχε εξοργίσει αρκετά ώστε να τον κάνει να σκεφτεί ένα «αντίο»  ήδη τον Ιανουάριο του 2023. Αναστάτωση. Μετά η ξαφνική ηρεμία, ενόψει και του Μουντιάλ.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν υποβαθμίσει τις συζητήσεις για τον Κλιάν Μπαπέ. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης για τον Μπενζεμά. Και αυτός είναι ο λόγος που οι οπαδοί ζητούν από τον Φλορεντίνο Πέρεθ να αγοράσει τον Μπαπέ. Τον Μάιο ο Πέρεθ είχε πει: «Θα μετανιώσει ήδη που δεν ήρθε». Μετά δεν επέστρεψε ποτέ στο θέμα. Όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά μάλλον γιατί έτσι έπρεπε.

Οι σκέψεις που ακολούθησαν δύο: η πρώτη ότι «στη Ρεάλ Μαδρίτης, κανένας παίκτης δεν είναι πιο σημαντικός από τον σύλλογο» και η δεύτερη πως «όσο πρόεδρος είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ, οι πόρτες της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα κλείσουν ποτέ για τον Μπαπέ».

Το παιχνίδι είναι ανοιχτό, το στοίχημα είναι εκατομμυρίων. Η καλύτερα…δισεκατομμυρίου (!), όπως υπολογίζεται ότι θα φτάσει το μεγάλο συμβόλαιο, μεταξύ μισθών και χορηγών, τέτοιο που είναι ικανή να προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης. «Καλύπτοντας» τον Κιλιάν Μπαπέ με χρυσό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy