Απολλων: Παλικαρισια νίκη και στο κόλπο της πρόκρισης

Με κεφαλιά του Ρομπέρζ πήρε την πρώτη του νίκη στον όμιλο

Το πρώτο 20λεπτό του πρώτου ημιχρόνου κύλησε σε χαμηλό ρυθμό με τους Ολλανδούς να πιέζουν ψηλά τον Απόλλωνα και να έχουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως και οι ποδοσφαιριστές των «γαλάζιων» με καλύτερη φάση αυτή του Ντιγκινί που τον έβγαλε μόνο μέσα στην περιοχή μετά από στημένο ο Χάμπος. Η πίεση των Ολλανδών ψηλά έκανε δύσκολο το έργο της άμυνας του Απόλλωνα που έβαζε τη μπάλα κάτω για να οργανωθεί από πίσω.

Στο 27ο λεπτό είχαμε τεράστια διπλή ευκαιρία για την Άλκμααρ με τον Γιοβάνοβιτς να σώζει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ο Ρομπέρζ να σώζει πάνω στη γραμμή το πλασέ που έγινε. Η όλη φάση ξεκίνησε μετά από δύο συνεχόμενα λάθη σε μεταβιβάσεις απόρροια της πίεσης των Ολλανδών ψηλά στην άμυνα των «γαλάζιων».

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Απόλλωνας κέρδισε κόρνερ και μετά από την εκτέλεση του στο 32ο λεπτό ο Βαλεντίν Ρομπέρζ με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και τους φίλους των «γαλάζιων» ενθουσιασμένους να ξεκινούν το τραγούδι τους! Το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε αφού υπήρξε και ένα ωραίο σουτ του Σπόλιαριτς που έσωσε ο Βερχούλστ.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου η Άλκμααρ πήρε την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει, έχοντας τον Απόλλωνα σε παθητικό ρόλο. Μετά όμως με τις δύο αλλαγές που έγιναν από τον Καταλά ο Απόλλωνας βρήκε πατήματα και άρχισε να βγαίνει μπροστά, έχοντας μάλιστα και μια τελική προσπάθεια με κεφαλιά του Πίττα, που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο, σε στημένο που εκτέλεσε ο Κολ.

Ο χρόνος κυλούσε και το παιχνίδι μέχρι και ένα 15λεπτό πριν από το τέλος του δεν έφερε κάτι παρά μόνο κάποιες αλλαγές. Ο Απόλλωνας κρατούσε εύκολα πίσω, ενώ προσπαθούσε με γρήγορες αντεπιθέσεις να απειλήσει για δεύτερο γκολ. Στο 78΄ η Άλκμααρ είχε μια καλή προϋπόθεση για να απειλήσει όμως η άμυνα του Απόλλωνα αμύνθηκε σωστά, ενώ προηγουμένως είχε κάνει το λάθος.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με τους Ολλανδούς να πιέζουν και τον Απόλλωνα να αμύνεται με αξιοσημείωτο γεγονός τους φίλους του Απόλλωνα, που προσπαθούσαν με το τραγούδι τους να σπρώξουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να κρατήσουν τη νίκη!

Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τον Απόλλωνα να κρατά και να παίρνει μια παλικαρίσια νίκη κερδίζοντας κούραση και όχι και τόσο καλή βραδιά!!! Πλέον μπήκε και στο κόλπο της πρόκρισης από τον όμιλο του!

 

 

Κίτρινες: Χατζηδιάκος, Όντγααρντ /

Απόλλων:  Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Αρτυματάς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Χάμπος(81΄Βούκασιν), Σπόλιαριτς(56΄Κολ), Γιόστεν(56΄Ζράντι), Σαχάρ, Ντιγκινί(64΄Χεντί), Νταμπό(46΄Πίττας)

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Β. Γιοβάνοβιτς, Πίττας, Ονγκεντά, Κολ, Χέντι, Ζράντι.

 

ΑΖ Άλκμααρ: Bέρχουλστ, Χατζηδιάκος(46΄Λάχντο), Μπεουκέμα, Ντέκερ(63΄Κουμπάνερς), Κέρκεζ(63΄Ντε Βιτ), Ρέιντερς, Ν. Ντε Βιτ, Κλάσι, Σουγκαβάρα, Κάρλσον(63΄ Φαν Μπρέντεροουντ), Κλασί(46΄Όντγααρντ)

Στον πάγκο: Γένσεν, Βέστερφελντ, Όντγααρντ, Κουμπάινερς, Μπαράσι, Φαν Μπρέντεροουντ, Λάχντο, Μπουρμέεστερ, Ντε Γιονγκ, M. Ντε Βιτ, Γρίφιθ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy