ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των Βέλεζ Μόσταρ και Χάμρουν Σπάρτανς, πιθανών αντιπάλων στον 3ο προκριματικό του Conference

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βέλεζ Μόσταρ - Χάμρουν Σπάρτανς στον 3ο προκριματικό του Conference League. Το προφίλ των αντιπάλων.

Ο ΠΑΟΚ έχει το μυαλό του στο ματς κόντρα στην Λέφσκι Σόφιας, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Βουλγαρία. Ωστόσο, πλέον γνωρίζει ποιο είναι το μονοπάτι του μέχρι και τα playoffs του Conference League και αυτό είναι βατό.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος εάν περάσει τη Λέφσκι θα βρει απέναντί του τον νικητή του ζευγαριού Βέλεζ Μόσταρ από τη Βοσνία και της Χάμρουν Σπάρτανς από τη Μάλτα.

Γνώριμη στο ελληνικό κοινό η Βέλεζ Μόσταρ

Η Βέλεζ Μόσταρ είναι γνώριμη στο ελληνικό κοινό. Είναι η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική, αλλά και την προπονητική του καριέρα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Την περσινή σεζόν είχε αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΚ στον 2ο προκριματικό του Conference League και την είχε αποκλείσει στο ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια αποχαιρέτησε την Ευρώπη από την Έλφσμποργκ.

Την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τερμάτισε στην 5η θέση με 44 πόντους, στο -10 από την τρίτη Μπάνια Λούκα.

Ωστόσο κατάφερε να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο κατακτώντας το Κύπελλο της Βοσνίας. Η κανονική διάρκεια και η παράταση κόντρα στην Σαράγεβο έληξαν στο 0-0. Επικράτησε 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε την κούπα.

Οι επίσημες υποχρεώσεις της Βέλεζ έχουν ήδη ξεκινήσει. Στις 15 Ιουλίου εκκίνησε το πρωτάθλημα της Βοσνίας, με το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Ποσούσιε.

Η Βέλεζ πορεύεται με νέο πρόσωπο στον πάγκο της και συγκεκριμένα με τον Αμάρ Όσιμ. Ο 55χρονος Βόσνιος, ο οποίος απείχε την περσινή σεζόν, βρισκόταν στον πάγκο της Ζελζένιτσαρ από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2011. Βάσει transfermarkt, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Βέλεζ είναι ο 26χρονος Βόσνιος μέσος, Σαμίρ Ράντοβατς.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει τον Τζέναν Ζαΐμοβιτς. Ο 26χρονος στράικερ από τη Βοσνία την περσινή σεζόν είχε 11 γκολ στα 36 του παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Χάμρουν Σπάρτανς του Βινίσιους θέλει να κάνει την έκπληξη

Μία ομάδα που σίγουρα δεν αποτελεί φόβητρο είναι η Χάμρουν Σπάρτανς από την Μάλτα. Η μεγαλύτερή της ευρωπαϊκή πορεία σημειώθηκε τη σεζόν 1984-1985, όταν και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων από τη Ντιναμό Μόσχας.

Φέτος επέστρεψε στην Ευρώπη, έπειτα από το 1992 και ήδη στον πρώτο προκριματικό του Conference League απέκλεισε την Αλάσκερτ από την Αρμενία με 4-2 συνολικό σκορ.

Την περσινή σεζόν η Χάμρουν προκρίθηκε στα playoffs και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση πίσω από Χιμπέρνιανς και Φλοριάνα με 45 βαθμούς παίρνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής της ομάδας από την Μάλτα είναι ο Μπράνκο Νίσεβιτς. Ο 50χρονος Σέρβος βρίσκεται στη Χάμρουν από τον Φεβρουάριο του 2022. Στο παρελθόν έχει διατελέσει και βοηθός προπονητής της εθνικής ομάδας της Μάλτας.

Στις 3 Ιουλίου η Χάμρουν απέκτησε έναν παλιό γνώριμό μας, τον Βινίσιους Ντε Φρέιτας. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ αγωνίστηκε στην ΑΕΚ τις σεζόν 2016/2017 και 2017/2018. Συνολικά έπαιξε σε 13 παιχνίδια σκοράροντας και ένα γκολ.

Ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής πέρσι ήταν ο 23χρονος εξτρέμ, Ζόζεφ Εμπόνγκ, ενώ πρώτος σκόρερ που βρίσκεται ακόμη στην Χάμρουν Σπάρτανς είναι ο 30χρονος επιθετικός, Ντόντο.

 

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy