Europa League: Γερμανικός τελικός ή βρετανική ανατροπή;

Ευκαιρία για γερμανικό τελικό στο Europa League ή Γουέστ Χαμ και Ρέιντζερς θα ανατρέψουν την κατάσταση;

Το Europa League θα μπορούσε να παρουσιάσει έναν 100% γερμανικό τελικό, τον πρώτο από το 1980 και τον «προκάτοχο» του τουρνουά, το Κύπελλο UEFA, όταν απόψε η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης υποδεχθεί τη Γουέστ Χαμ και η Λειψία φιλοξενηθεί από τη Ρέιντζερς, στους αγώνες ρεβάνς για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και Λειψία πηγαίνουν στους αγώνες ρεβάνς με τις καλύτερες προϋποθέσεις, έχοντας νικήσει (2-1 στο Λονδίνο) τη Γουέστ Χαμ και τη Ρέιντζερς (1-0 στη Γλασκώβη), αντίστοιχα, για να φτάσουν στον τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στη Σεβίλη και το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», επισκιάζοντας τους πρόωρους αποκλεισμούς στο Champions League της Μπάγερν Μονάχου και της Ντόρτμουντ, που έχουν απογοητεύσει στην Ευρώπη, αυτή τη σεζόν.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης, αφού απέκλεισε την Μπαρτσελόνα -το μεγάλο φαβορί- στα προημιτελικά, κατάφερε ακόμη ένα μικρό άθλο στο Λονδίνο, στον πρώτο αγώνα.

Φαίνεται απίθανο ο Γέσπερ Λίντστρομ να είναι διαθέσιμος και σίγουρα θα λείψουν ο ρυθμός και η ικανότητά του.

Η Γουέστ Χαμ, από την άλλη, κατά την παραδοχή του Ντέιβιντ Μόγιες, δεν έδειξε αρκετή ποιότητα στο Λονδίνο, «αλλά θα μπορούσε να είχε νικήσει».

Αναζητώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της

Η Λειψία, η οποία ιδρύθηκε το Μάιο του 2009 και «ανακάλυψε» την Bundesliga μόλις το 2016, αναζητά τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό στη… νεανική ιστορία της. Ο δρόμος προς τη Σεβίλη περνάει από ένα τελευταίο ταξίδι στο «Άϊμπροξ Παρκ» της Γλασκώβης.

Πολλά για την ομάδα της Σκωτίας θα εξαρτηθούν από το αν ο Κέμαρ Ρουφ επιστρέψει από τραυματισμό και καταφέρει να αγωνιστεί. Εάν όχι, ο Τζοβάνι φαν Μπρόνκχορστ μπορεί να συμπεριλάβει στο αρχικό σχήμα τον Φάσιον Σακάλα, ο οποίος σκόραρε εναντίον της Σέλτικ την Κυριακή.

Ένα γρήγορο γκολ αποδείχτηκε καθοριστικό για να ξεπεράσει τελικά (στην παράταση) το «εμπόδιο» της Μπράγκα στους προημιτελικούς και ένα παρόμοιο ξεκίνημα μπροστά σε ένα γεμάτο «Άιμπροξ» θα μπορούσε να δημιουργήσει τις συνθήκες, για να φτάσει η Ρέιντζερς στον τελικό της Σεβίλης.

Το πρόγραμμα των ρεβάνς στους ημιτελικούς του Europa League:

5 Μαΐου (22:00)

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 2-1 α΄ ματς

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Λειψία (Γερμανία) 0-1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy