Απόλλωνας… μετά από καιρό!!!

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0

Η ατομική ενέργεια και η επιμονή του Νταμπό και το αυτογκόλ του Χούμποτσαν, έφεραν τον Απόλλωνα να προηγείται με 1-0 της Ομόνοιας στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν σωστή διαχείριση οι “γαλάζιοι” και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν το λάθος της Ομόνοιας κάνοντας το 2-0 με τον Γιάγκα και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη, φτάνοντας στους 32 βαθμούς!

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά το πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου θέλοντας να αιφνιδιάσει, όμως η Ομόνοια ισορρόπησε και πήρε εκείνη την κατοχή στο δεύτερο δεκάλεπτο, πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να κερδίσει μέτρα. Τα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα δεν είχαν κάτι το αξιόλογο. Εκεί που το παιχνίδι έφτασε στην ισορροπία, ήρθε μια ατομική ενέργεια του Νταμπό από αριστερά, μπήκε στην περιοχή γύρισε τη μπάλα προς τα μέσα και ο Χούμποτσαν βρήκε τη μπάλα στέλνοντας τη στα δίκτυα της ομάδας του, με τον Απόλλωνα πλέον να προηγείται με 1-0 στο 26΄!

 

Μετά και το γκολ τους οι «γαλάζιοι» επανάκτησαν τη συνοχή τους και πήραν τα ηνία του αγώνα και πάλι, δημιουργώντας προϋποθέσεις στην περιοχή της Ομόνοιας, ενώ ο Ίλιεφ είχε ένα σουτ που πέρασε πολύ έξω από τα δοκάρια. Στο 39΄ η Ομόνοια είχε την πρώτη της τελική με τον Ντίσκερουντ να σουτάρει και τον Γιοβάνοβιτς να σώζει σε κόρνερ, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να καθαρίζει και πάλι με έξοδο. Στο 41΄ νέα ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Λοίζου από πλάγια να σουτάρει άουτ  με ένα συρτό σουτ.

Μετά το 40ο λεπτό η Ομόνοια έγινε πιο επιθετική, κάτι όμως που δεν είχε αποτέλεσμα και έτσι αφού ολοκληρώθηκαν τα δύο λεπτά καθυστερήσεων, το ημίχρονο τέλειωσε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 1-0 με αυτογκόλ του Χούμποτσαν μετά από ατομική ενέργεια του Νταμπό!

 

Τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχαν κάτι το αξιόλογο με τον Απόλλωνα να θέλει και πάλι να αιφνιδιάσει μπαίνοντας δυνατά, ενώ η Ομόνοια να ισορροπεί και πάλι και να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει ευκαιρία στο 61΄με τον Γιοβάνοβιτς να κερδίζει τον Τσέποβιτς στο πλασέ από πλάγια.

Στο 63′ ήρθε το 2-0 για τον Απόλλωνα όταν ο Γιάγκα εκμεταλλευόμενος το σιγανό γύρισμα του Λέζιακς στον Φαμπιάνο, κόντραρε τη μπάλα και βρέθηκε μόνος πλασάροντας τη στα δίκτυα ανενόχλητος. Στο 67΄ο Ίλιεφ έπιασε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού πέρασε άουτ. Στο 69΄είχαμε αλλα΄γη για τον Απόλλωνα με τον νεοφερμένο Νογιόκ να μπαίνει στο γήπεδο στη θέση του Ντανίλο Σπόλιαριτς.

Στο 73΄ο Ίλιεφ και πάλι έφυγε ταχύτατα αυτήτη φορά στην αντεπίθεση έκανε το γύρισμα στην περιοχή, όμως ο Φαμπιάνο πρόλαβε και με δεύτερη προσπάθεια κέρδισε τη μπάλα. Η Ομόνοια άρχισε να πιέζει όμως σε κάποιες προϋποθέσεις που είχε μέχρι και το 80΄ο Γιοβάνοβιτς ήταν εκεί και δεν άφησε να συμβεί κάτι. Ο Απόλλωνας κρατούσε τα υπέρ του δεδομένα βγάζοντας πάθος στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας σωστές τοποθετήσεις και ρυθμό. Ένα σουτ για την Ομόνοια στο 87΄ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στις καθυστερήσεις ο Γιοβάνοβιτς έκανε μια εξαιρετική απόκρουση δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά αποσοβώντας τη μείωση του σκορ. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν είχαμε αλλαγή στο σκορ , ούτε στον νικητή με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 2-0 και να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κίτρινες:

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Χαμας, Χάμπος, Ρομπέρζ, Ζράντι(81΄Αλεσάμι(90΄Β.Γιοβάνοβιτς)), Κολ, Ντ. Σπόλιαριτς(69΄Νογιόκ), Ίλιεφ(90΄Ψύχας), Γιάγκα, Νταμπό(81΄Αλμπάνης)

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Αλεσάμι, Φιλιώτης, Αλμπάνης, Μάρκοβιτς, Ντιγκινί, Νογιόκ, Ψύχας, Ίντζια, Β.Γιοβάνοβιτς

 

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Κίκο, Χούμποτσαν(62΄Παναγιώτου), Γκόμεθ, Λέζιακς, Λανγκ, Ντίσκερουντ, Τσέποβιτς(86΄Ψάλτης), Κακουλής(74΄Ασάντε), Λοίζου(74΄Μποτεάκ), Τζιωνής

Αναπληρωματικοί: Παναγή, Κυριακίδης, Ψάλτης, Σεχού, Γιούστε, Μποτεάκ, Παπουλής, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Ασημένος, Χρίστου, Ασάντε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy