Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό – Ανοίγουν τα σχολεία

Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις από Χατζηπαντέλα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου τέθηκαν οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων θα γίνει από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα στις 13:00.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε ό,τι το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση, έχει στόχο την επιβράδυνση της ταχύτητας της διασποράς του κορωνοϊού. Σε ό,τι αφορά στο σύστημα υγείας, ο κ. Πελεκάνος είπε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Αναφέρθηκε επίσης στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σημειώνοντας πως το ποσοστό των ενηλίκων που έλαβε τουλάχιστον μιά δόση ανήλθε στο 87% ενώ των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στο 83%. Ερωτηθείς για τα προβλήματα που δημιουργούνται σε εμβολιαστικά κέντρα  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως οι δυνατότητες του κράτους αυτή την στιγμή είναι στο μάξιμουμ επισημαίνοντας ότι και άτομα που τα στελεχώνουν νοσούν. Σε ό,τι αφορά την στήριξη των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από τα μέτρα είπε ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις ενώ ανακοίνωσε ό,τι το Υπουργείο Οικονομικών στις επόμενες ημέρες θα εξετάσει στοχευμένα μέτρα.

Σύμφωνα και με τον Υπουργό Παιδείας τα σχολεία ανοίγουν κανονικά με τα μέτρα που υπήρχαν και με πιο συχνό έλεγχο στις σχολικές μονάδες!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy