Στα 7 ευρώ η πίτα με τα σουβλάκια

Έρχεται εκτόξευση τιμών σε βασικά αγαθά

Έρμαιο του εκρηκτικού κοκτέιλ αυξήσεων σε κάθε οικονομική πτυχή οι καταναλωτές, με τις προβλέψεις για τις τιμές βασικών προϊόντων το αμέσως επόμενο διάστημα να είναι δυσοίωνες.

Το «τσουνάμι» ανατιμήσεων που σαρώνει την αγορά δύο μήνες τώρα, θα φέρει επιπλέον αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών που θα αγγίζουν σε ποσοστά διψήφιους αριθμούς.

«Δεν μιλάμε για αυξήσεις του 4-5%. Κυρίως για βασικότατα προϊόντα, όπως είναι το γάλα, τα γαλακτωκομικά, τυροκομικά, τα ζυμαρικά ή τα αρτοποιήματα, μιλάμε για αυξήσεις 15-20%» αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου.

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις, θα επηρεάσουν αναπόφευκτα και τις τιμές κρέατος σε βάθος εξαμήνου, μετατρέποντας σε είδος πολυτελείας το σουβλάκι, ακόμη και τη μπριζόλα.

«Τα σουβλάκια και η μπριζόλα που είναι 5 ευρώ θα πάει γύρω στα 6 ευρώ. Η πίτα του σουβλιτζή αν είναι 6 ευρώ θα πάει 7. Διότι όλα βάζουν πάνω. Το κοτόπουλο από 3-4 ευρώ θα πάει γύρω 4,5 ευρώ. Το αρνί  που πωλείται 8-10 ευρώ πάει 10-12 ευρώ και το μοσχάρι από 7-8 πάει 8-9 ευρώ», δηλώνει ο Πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης.

Καταγγελίες για υποσιτισμένα ζώα

Οι πιέσεις που ασκούνται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και πώλησης, και ειδικότερα η έλλειψη σιτηρών στη χώρα, άρχισαν να αποτυπώνονται και στη κτηνοτροφία, με τους αρμοδίους να μην αποκλείουν μέχρι και το ενδεχόμενο έλλειψης προϊόντων.

Οι αγροτικές οργανώσεις, να καλούν όπως το κράτος δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας, μετά και τη στήριξη των κτηνοτρόφων.  Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

omegalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy