Αντιμετωπίστηκαν αναζωπυρώσεις στον Άγιο Συλά, σε επιφυλακή λόγω ισχυρών ανέμων

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας εργάζονταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ασφαλίσουν την περίμετρο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βιομηχανική περιοχή του Αγίου Συλά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, αντιμετωπίστηκαν μερικές αναζωπυρώσεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή με κάθε επιφύλαξη, λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται σήμερα. Οι δυνατοί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ.

Οι δυνάμεις επιχειρούν από σήμερα το πρωί για να ασφαλίσουν τις γύρω περιοχές, όπως δήλωσε ο κ. Κεττής, επισημαίνοντας ωστόσο πως ήταν μία δύσκολη περίπτωση, με πολλές παραμέτρους.

«Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση. Ενισχυθήκαμε αμέσως και με βοήθεια από άλλες επαρχίες. Υπήρχε δυσκολία στην προσβασιμότητα, γιατί υπήρχαν αγροτικοί δρόμοι, γεμάτοι με καρφιά, λάκκους, μεγάλους όγκους χώματος, που απέκοπταν τη διέλευση οχημάτων. Αν γύριζε ο άνεμος και εγκλωβιζόταν ένα πυροσβεστικό όχημα, τι θα λέγαμε σήμερα; Αγανάκτησαν οι πυροσβέστες χθες», είπε μεταξύ άλλων, θέλοντας να τονίσει τη σημαντικότητα του να υπάρχει ευκολότερη διέλευση για τα πυροσβεστικά οχήματα.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy