Απάντησε σε όλα και ζήτησε στήριξη ο Νίκος Κίρζης

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Απόλλωνα, στις ερωτήσεις που δέχθηκε

Απάντησε σε πολλά ερωτήματα, τόσο για φέτος όσο και για παλαιότερα ο προεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης στην διαδυκτυακή συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα(10/8)Τρίτη, η οποία διήρκησε δύο περίπου ώρες! Ο πρόεδρος του Απόλλωνα κλήθηκε να απαντήσει σε σωρεία ερωτήσεων που κατατέθηκαν από τον κόσμο της ομάδας, σχετικά με τον προγραμματισμό, τον αποκλεισμό, τον ρόλο του Πέτρου Κονναφή και πολλά άλλα.

Αναλυτικά:

 

Το αρχικό σχόλιο του Κίρζη: Απομακρυνθήκαμε από τον κόσμο και ήταν ένα από τα λάθη των προηγούμενων χρόνων. Από το Καλοκαίρι όμως, είπαμε να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας, ώστε να είναι ενήμερος ο κόσμος για όλα όσα αφορούν την ομάδα. Μιλήσαμε με παράγοντες, παλαίμαχους, φιλάθλους. Θα συνεχιστούν οι συναντήσεις, γιατί θέλουμε τον κόσμο του Απόλλωνα να είναι κοντά στην προσπάθεια που γίνεται.

Για την απογοήτευση του κόσμου: Η απογοήτευση πιγάζει από την τελευταία απώλεια του πρωταθλήματος. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι που δεν το πετύχαμε. Είμαστε εδώ και δυναμώνουμε ώστε να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Το θεωρώ άδικο, με ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, να κριθούν οι παίκτες και ο προπονητής. Να πληρώσουν δηλαδή τα σπασμένα. Δικαιούνται χρόνο ώστε να δουλέψουν. Αν νομίζει ο κόσμος οτι εγώ δεν πονώ ή δεν με ενδιαφέρει, τότε λυπάμαι. Πρώτα είμαι οπαδός και μετά πρόεδρος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα. Δίνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο στόχος του πρωταθλήματος είναι ο μόνος που δεν πετύχαμε, τους άλλους τους πετύχαμε τα τελευταία εννέα χρόνια. Πρώτο μέλημα ήταν η περηφάνια του κόσμου. Απομένει μόνο το πρωτάθλημα. Να μην ξεχνάμε πόσες χαρές μας έδωσε η ομάδα. Πολλοί οπαδοί μου δίνουν συγχαρητήρια γιατί παλεύουμε για το πρωτάθλημα, με τις αρχές που θέσαμε. Δεν κάναμε τίποτα άλλο πέρα από το να κάνουμε περήφανο τον κόσμο. Δεν χάνεται κάθε χρόνο με τον ίδιο τρόπο το πρωτάθλημα. Ο κόσμος βλέπει και εκτιμά οτι ο Απόλλωνας πρωταγωνιστεί μέχρι τέλους. Το θέλουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος.

Για τις απαιτήσεις από τον κόσμο: Ο πρώτος που το θέλει είμαι εγώ. Το θέλω περισσότερο από τον καθένα. Δεν περνά αποκλειστικά από το χέρι μου. Κάνω το παν, οτι περνά από το χέρι μου για να το πετύχουμε. Να δημιουργούμε δυνατή ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Παλεύουμε με τα κύμματα. Αγωνιζόμαστε εννά χρόνια στην Ευρώπη και δεν έχουμε γήπεδο. Αγωνιζόμαστε στο χειρότερο γήπεδο της Κύπρου. Θεωρώ πως δεν ξεκινάμε με τα συν άλλων ομάδων. Ξεκινάμε με αρκετά πλην. Δεν είναι δικαιολογία, είναι δεδομένο. Ο κάθε Απολλωνίστας αγωνιά για το νέο μας σπίτι που θα το λέει έδρα του.

Για τη νέα ομάδα: Χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Δεν μπορεί η ομάδα μόνη της. Καλώ τον κόσμο να είναι δίπλα στην ομάδα. Τους χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας.

Για τον αποκλεισμό από την Ζίλινα: Συμφωνώ οτι ήταν οδυνηρός. Ένας Απόλλωνας των τελευταίων χρόνων θα μπορούσε να την αποκλείσει. Πήγαμε απροετοίμαστοι. Δεν κάναμε φιλικά και αυτό μας στοίχισε. Πήραμε αυτή την απόφαση όχι γιατί δεν θέλαμε φιλικά, αλλά δυστυχώς ο κορωνοϊός ήρθε στο Κολόσσι. Αναβάλαμε το ταξίδι στην Αυστρία, ο προπονητής επέμενε να πάμε. Πήγαμε και το απόγευμα βρέθηκε δεύτερο κρούσμα. Αλλάξαμε το πρόγραμμα, μείναμε Κύπρο. Πήγαμε στο φιλικό με ένα φιλικό, αυτό με την ΑΕΚ γιατί με την Ομόνοια πολλοί νέοι ήταν εκτός. Δεν καταλογίζω ευθύνες στον προπονητή για τον αποκλεισμό. Πήγαμε απροετοίμαστοι. Δυστυχώς υπήρξαν ποδοσφαιριστές που ήταν απών λόγω τραυματισμών και λόγω κορωνοϊού. Έπαιξε και αυτό στόχο. Αν είχαμε πχ τον Ρομπέρζ ή άλλους παίκτες, μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Για τον προγραμματισμό κι αν υπάρχει καθυστέρηση: Υπήρχα προσύμφωνα και τους περιμέναμε να έρθουν. Μιλώ για τον Τάρεκ, υπήρξαν ανακατατάξεις στην ομάδα του. Υπήρχε προσύμφωνο. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις τέτοιες. Είμαστε κοντά σε άλλες περιπτώσεις. Θεωρούμε πως φέτος έχουμε ευχέρεια γιατί έχουμε δύο εβδομάδες κενό μετά την πρώτη αγωνιστική για επιπλέον πινελιές.

Για τον Γκεριέ: Είχε και έχει προσωπικά ζητήματα που δεν μπορώ να μιλήσω γι αυτά, μου είπε θέλει να φύγει από την Κύπρο. Του έδωσα άδεια να βρει ομάδα εκτός Κύπρου. Τα προβλήματα του παίκτη είναι πιο σοβαρά, δεν θα πω λεπτομέρειες, θεωρώ πως ήταν η καλύτερη απόφαση για τον ίδιο και την ομάδα. Ψάχνουμε αριστερό μπακ.

Για τον Μάγκλιτσα: Υπήρχε διάλογος εδώ και καιρό. Είναι από τα παιδιά που έχω πολύ καλή σχέση. Έγινε μια κρούση και τον Γεννάρη όταν ήταν ελεύθερος. Τον θέλαμε, του μίλησα προσωπικά στο τηλέφωνο. Δυστυχώς έκανε επιλογή να πάει στην Τουρκία. Μιλήσαμε ξανά τώρα το Καλοκαίρι, του κάναμε επίσημη πρόταση που είναι η καλύτερη που έγινε σε ποδοσφαιριστή επί προεδρίας δικής μου. Η απάντηση ήταν οτι μας ζήτησε κάτι πολύ διαφορετικό. Εκτός από οικονομικά ανταλάγματα, ήταν να του αγοράσει ο Απόλλωνας διαμέρισμα. Προσπάθησα να βρω τρόπο να συνεργαστούμε, μιλήσα μαζί του τέλος Μαΐου. Του έστειλα μήνυμα, του είπα θα έρθω Αυστρία να βρεθούμε (σ.σ. ήταν εκεί διακοπές ο Κροάτης), μου είπε ευχαριστώ και θα σε ενημερώσω αν θα τα καταφέρω. Δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ πίσω με απάντηση, εξαφανίστηκε για λίγο καιρό. Δεν υπήρχε ποτέ μια κατάληξη. Η τελευταία επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του, ήταν οτι έκανε μια οικονομική έκπτωση όμως ήθελε να υπογράψει στον Απόλλωνα και ένας φίλος του από την Αυστρία. Δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει τέτοιους όρους στην ομάδα. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα, εμείς βάζουμε τους κανόνες. Ας μην ξεχνάμε πως δεν παίζει μόνος του ο Μάγκλιτσα, παίζουν 11. Κρατάμε σίγουρα την προσπάθεια που έγινε, αλλά να ξέρει πως υπάρχουν κάποιες γραμμές που ισχύουν για όλους. Έκανε αυτό που έκρινε καλύτερα ο Μάγκλιτσα. Του εύχομαι κάθε επιτυχία.

Για τους Άλεφ, Γιάκολις και Ζάντερ: Ο Άλεφ και ο Γιάκολις είχαν έρθει ως δανεικοί. Στον Άλεφ δεν υπήρχε οψιόν αγοράς. Αυτό το λάθος δεν τα ξανακάναμε. Παίρνουμε δανεικούς μόνο με οψιόν αγοράς πλέον για να μην την ξαναπατήσουμε. Ο δανεισμός του θα στοίχιζε 600-700.000 ευρώ. Δεν τον αγόρασε καμία ομάδα τότε, πήγε τώρα στη Βιντεότον. Ήταν εκτός του μπάτζετ του Απόλλωνα ένας τέτοιος δανεισμός ή η αγορά του. Ο Γιάκολις επίσης ήρθε δανεικός από τη Στεάουα. Επίσης έκανε μία πολύ καλή χρονιά. Παρόλο που στον τελικό του Κυπέλλου είχε κακή εμφάνιση, εμείς τον φωνάξαμε και του είπαμε ότι τον θέλουμε να μείνει. Μετά από λίγες μέρες ήρθε και είπε δεν θέλω να μείνω στην ομάδα. Με προβλημάτισε περισσότερο η στάση του στον τελικό μέσα στο γήπεδο παρά η στάση του μετά. Δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Ο Ζάντερ ήρθε με τις πιο λίγες περγμανητές τότε. Του είχαμε κάνει ένα συμβόλαιο 1+1, γιατί άλλαζε συνέχεια ομάδες κ αυτό μας προβλημάτισε, γι’ αυτό δεν του κάναμε διετές συμβόλαιο. Ήρθε τον Ιανουάριο και μας είπε ότι η οψιόν δεν ισχύει και θέλω νέο συμβόλαιο για του χρόνου με αύξηση. Ήταν από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους παίκτες. Του κάναμε πρόταση με αύξηση 60% κι αυτός ζητούσε αύξηση πέρνα του 100%. Λίγες μέρες πριν τον τελικό Κυπέλλου μας έστειλε επιστολή με τον δικηγόρο του για το συμβόλαιό του. Και τότε είπαμε με τον προπονητή πως δεν μπορούμε να έχουμε στην ομάδα παίκτη που δεν έχει στο μυαλό του το Κύπελλο, αλλά το συμβόλαιό του.

Για το αν ήρθαν οι αντικαταστάτες αυτών που έφυγαν: Είμαστε υπερπλήρης στο κέντρο. Ήταν συνηδητή η απόφαση να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας, πριν ακόμα έρθει ο Τσόρνιγκερ. Οι παίκτες που έφυγαν (σ.σ. Σακέτι, Πέδρο), έδωσαν τα πάντα. Δεν ξέρω αν είχαν αποθέματα να παλέψουν για άλλη μια σεζόν. Δεν λέμε για την αξία τους, αλλά η ομάδα του 2017 ή του 2018 έκανε τον κύκλο της.

Για τα χαμένα πρωταθλήματα: Φέτος μας βαραίνει εμάς η απώλεια, μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Άλλες χρονιές ναι έγιναν άλλα λάθη στα οποία δεν θα αναφερθώ. Φέτος όμως δεν υπάρχει δικαιολογία.

Για τον ρόλο του Πέτρου Κονναφή και τον προγραμματισμό: Να κάνει υπομονή ο φίλος του Απόλλωνα. Δεν υπάρχει άγχος, υπάχρει εμπιστοσύνη στον προπονητή. Δεν μπορείς να κρίνεις τον προγραμματισμό από αρχές του Αυγούστου. Χρειάζεται χρόνος για στήριξη. Τώρα στο θέμα του Πέτρου. Ο Απόλλωνας κάθε χρόνο συνεργάζεται με πολλούς μάνατζερ. Ένας από αυτούς είναι και ο Πέτρος ο οποίος δουλεύει αποκλειστικά με τον Απόλλωνα, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχει τον ρόλο με τον εκάστοτε προπονητή, στην στελέχωση του ρόστερ. Δεν είναι υπεύθυνος για τις προπονήσεις, για την ενδεκάδα και το τι συμβαίνει στο Κολόσσι. Είναι υπεύθυνος για την στελέχωση της ομάδας. Δεν έρχεται παίκτης στον Απόλλωνα αν δεν έχω δύο θετικές απόψεις από τον Πέτρο και τον προπονητή. Έτσι γίνονται οι μεταγραφές. Παρόλα τα λάθη, θεωρώ πως ο κόσμος παραδέχεται πως έχουμε τους καλύτερους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο το ρεκόρ πωλήσεων παικτών. Εκτελεί και τον ρόλο του διαπραγματευτεί ο Πέτρος. Όταν ρωτώ τον κόσμο για το πρόβλημα με τον Πέτρο, δεν βρίσκουν τι να μου απαντήσουν. Αν έκλεισε κάποιες πόρτες σε μάνατζερ, είναι με εντολή δική μου. Υπάρχουν σωστοί μάνατζερ, υπάρχει όμως ένας συγκεκριμένος ο οποίος ζήτησε κάτι πέντε ώρες πριν το παιχνίδι του Γεννάρη με την Πάφο. Όταν παίρνεις και απειλάς, αντιλαμβάνεσαι οτι αυτός ο μάνατζερ έχει μαυροπινακιστεί. Δεν είναι ευθύνη του Πέτρου, είναι ευθύνη δική μου. Στο τελευταίο παιχνίδι που χάσαμε από τον Ολυμπιακό, δεν φταίει ο Πέτρος. Αν δεν κλείσει ένας παίκτης, δεν φταίει ο Πέτρος. Μίλησα με κόσμο, τους είπα φέρτε μου παραδείγματα. Δεν αργήσαμε στον προγραμματισμό, θα τον κρίνουμε όταν πρέπει. Ο Πέτρος δεν έχει ευθύνη για την απώλεια του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως η στελέχωση του ρόστερ τα τελευταία χρόνια είναι πετυχημένη. Δεν μπορείς να λες οτι διώχνει τους Κύπριους όταν με την Ζίλινα άρχισαν πέντε Κύπριους. Είμαστε μια από τις δύο ομάδες που αξιοποίησε Κύπριους την προηγούμενη σεζόν. Δεν βλέπουμε Κύπριους, άσπρους, μαύρους, κόκκινους. Όποιος αξίζει θα παίζει.

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή: Είναι μεγάλο κεφάλαιο. Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση. Θυμάμαι σαν να ήταν χθες οταν ήρθε στο γραφείο μου και του είπα είσαι έτοιμος να σου δώσω τα κλειδιά; Μου είπε ναι είμαι έτοιμος. Κάποιοι μας χλεύασαν, ήξερα οτι δεν ήταν υπηρεσιακός. Με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Δημιούργησε μια εξαιρετική ομάδα. Τον διώξαμε, από λάθος της διοίκησης. Τον φέραμε πίσω, παλέψαμε όμως θεώρησα πέρσι πως ο κύκλος του έχει κλείσει. Οι πόρτες θα είναι πάντα ανοικτές. Έμαθα να λέω ποτέ μην λες ποτέ. Του εύχομαι οτι καλύτερο, το είπα πολλές φορές.

Για το αν εκτελεί χρέη μάνατζερ: Αν κάποιος δει τα βιβλία του Απόλλωνα, το τι έχει προσφέρει η οικογένεια Κίρζη στην ομάδα… Να θεωρούν πως ξοδεύω τόσο χρόνο απλώς και μόνο για να κάνω τον μάνατζερ, λυπάμαι. Είτε δεν με ξέρουν καλά… Δεν έχω ανάγκη να το κάνω αυτό.

Για τον Τσόρνιγκερ: Είμαι σίγουρος γι’ αυτόν. Είναι λάθος το δείγμα μέχρι στιγμής. Όλες οι ομάδες του ήταν επιθετικογενείς. Θέλαμε αυτό το στιλ ξανά, όσοι καταλάβουν από ποδόσφαιρο, λένε οτι είναι ένα πολύ δύσκολο σύστημα και θέλει χρόνο να δουλευτεί. Θέλει όλους τους παίκτες να είναι εκεί. Εμάς δυστυχώς έλειπαν πολλοί παίκτες. Θέλει στήριξη η ομάδα. Δεν είναι σωστό να δημιουργούμε τοξικό κλίμα. Είναι ένα να έχουν πίεση, και άλλο να έχουν τοξικό περιβάλλον και να τους γράφουμε αυτά που τους γράφουμε.

Για το αν θα γίνουν υπερβάσεις: Αν βρεθεί ο κατάλληλος, ναι θα γίνει. Αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή. Πρέπει να βλέπουμε την ομάδα. Θα κάνουμε οτι περνά από το χέρι μας να δυναμώσουμε την ομάδα, όχι να φέρουμε έναν για να πουλήσουμε φανέλες για ένα μήνα.

Για το μπάτζετ των μεταγραφών: Εγώ τα χειρίζομαι. Κανένας άλλος. Ούτε ο Πέτρος. Εγώ βγάζω τις επιταγές.

Για τον Αγκίρε: Όταν του ζητά ο προπονητής να παίξει και του λέει δεν μπορώ, θέτει αυτόματα εκτός ομάδας τον εαυτό του.

Για το αν παρακολουθεί ο Απόλλωνας παίκτες εκτός Κύπρου: Υπήρχε τμήμα σκάουτινγκ όμως ο κορωνοϊός δυσκόλεψε τα δεδομένα. Όμως φέτος σιγά σιγά, έχουμε κάποιες βλέψεις για το πως θα στελεχώσουμε το τμήμα, τώρα που άνοιξαν τα αεροδρόμια.

Για την κάρτα φιλάθλου: Δεν είναι στο χέρι μας. Είναι στο χέρι της Κυβέρνησης. Δεν έχουν λόγο οι ομάδες. Όπως πας στο αεροδρόμιο και θέλεις ταυτότητα; Ε και αυτό είναι νόμος. Πρέπει να καταργηθεί ναι, αυτή είναι η θέση μας.

Για το αν πιστεύει στο πρωτάθλημα: Aν δεν πίστευα πως θα πάρουμε πρωτάθλημα, δεν θα ήμουν εδώ.

Για το γεγονός πως η Ομόνοια το πέτυχε σε 3 χρόνια: Έκανε κάτι σωστό, μπράβο τους. Είναι και οι συγκυρίες.

Για την διαιτησία: Παλέψαμε για τους ξένους διαιτητές. Δεν είχαμε ήττα με ξένους, ήταν εξαιρετικοί.

(https://www.youtube.com/c/ApollonWebTv)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy