Νεότερο: Καίγονται σπίτια σε Αρακαπά και Μελίνη (pics)

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά...

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Αρακαπά. Η πυρκαγιά έφτασε στην Μελίνη, όπου εκκενώνουν και εκεί σπίτια.

Εκτός ελέγχου η φωτιά η οποία καίει σπίτια στον Αρακαπά. Αυτή την στιγμή η φωτιά έχει φτάσει στην Μελίνη, όπου όπως και στον Αρακαπά άρχισε η εκκένωση σπιτιών.

Η φωτιά στη δασική περιοχή έχει επεκταθεί εντός των δύο κοινότητων και επηρεάστηκαν σπίτια, με τις φλόγες να φτάνουν μέσα στις αυλές, ενώ άλλα σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Δόθηκαν οδηγίες για εκκένωση των χωριών, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι κάτοικοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς, η κυπριακή δημοκρατία ετοιμάζεται να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την πυρκαγιά παρά την κοινότητα Αρακαπά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε τον τομέα προστασίας της κοινότητας Αρακαπά και το Τμήμα Δασών τον δασικό τομέα της περιοχής.

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή.

Εκκενώνουν σπίτια στον Αρακαπά…

Δείτε φωτογραφίες μέσα από το φακό του lemesosinsports.com:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy