«Κληρώνει» για την ΑΕΚ στους «8» του European Cup

Τον… δρόμο που θα πρέπει να διανύσει, προκειμένου να βρεθεί στον τελικό του European Cup, θα μάθει αύριο (23/2, 12:00) η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς τότε θα διεξαχθούν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EHF), στη Βιέννη, οι κληρώσεις για την προημιτελική και την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Η πρόκριση επί της CSM Βουκουρεστίου καθιστά πλέον τον «Δικέφαλο» ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μαζί με την Γκορένιε Βελένιε από τη Σλοβενία, η οποία τη σεζόν 2017-18 μετείχε στο Champions League, ενώ φέτος έχει… καθαρίσει με δύο νίκες τις ομάδες που αντιμετώπισε από τον 2ο γύρο έως και τους «16».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ομάδων που συνεχίζουν στους προημιτελικούς του European Cup συμπεριλαμβάνεται και η Ανόρθωση. Η κυπριακή ομάδα επέστρεψε φέτος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κατάφερε να αποκλείσει στους «16» τη Φέρλαχ. Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στη Λευκωσία, με την αυστριακή ομάδα να επικρατεί στην πρώτη αναμέτρηση με 29-28. Η Ανόρθωση, όμως, επιβλήθηκε με 26-23 στον αγώνα ρεβάνς και πήρε το «εισιτήριο» για τους «8».

Όπως γνωστοποίησε σήμερα (22/2) η EHF, δεν θα υπάρχουν γκρουπ δυναμικότητας και περιορισμοί στην κλήρωση, όπερ σημαίνει ότι κάθε ομάδα από τις οκτώ που θα μετάσχουν στην διαδικασία μπορεί να τεθεί αντιμέτωπη με οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες επτά. Μετά το τέλος της κλήρωσης για την προημιτελική φάση, θα ακολουθήσει αυτή για τους ημιτελικούς.

Οι πρώτες αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένες για τις 20-21 Μαρτίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα.

Οι ομάδες που θα μπούν στην κληρωτίδα της EHF είναι οι εξής:

Ανόρθωση (Κύπρος)
Ζούμπρι (Τσεχία)
Πόλβα Σερβίτι (Εσθονία)
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Μινάουρ Μπάια Μάρε (Ρουμανία)
Νέβα (Ρωσία)
Γκορένιε Βελένιε (Σλοβενία)
Ίσταντς (Σουηδία)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy