Εύκολο απόγευμα και νίκη με τεσσάρα για τον Απόλλωνα

Το καθήκον του έκανε ο Απόλλωνας επικρατώντας με του Ερμή και πλέον ανέβηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας με 32 βαθμούς και κοιτάζει τον επόμενο αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη(23/12) εκτός έδρας κόντρα στην Πάφο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ανοικτό με τις δύο ομάδες να ανεβοκατεβαίνουν στις αντίπαλες περιοχές και τον Απόλλωνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 3΄με τον Πίττα να χάνει το τετ α τετ, μετά από ωραία πάσα του Ντιγκινί, ενώ ο Ερμής απάντησε με ωραίο σουτ του Μέιρα που πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι του Δημητρίου.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει, για να έρθει το 31΄όταν μετά από ωραία ενέργεια του Σάλαι από αριστερά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιαννιώτα που δεν αστόχησε και έκανε το 1-0. Στο 35΄έγινε το 2-0 για τον Απόλλωνα με τον Πέδρο να κερδίζει πέναλτι και να το αξιοποιεί ο Ματέι, ενώ στο 37΄ο Καικέ για τον Ερμή απέκρουσε το σουτ του Γιαννιώτα.

Ο Καικέ, ο τερματοφύλακας του Ερμή ήταν ο πρωταγωνιστής για ένα τρίλεπτο αφού απέκρουσε τρεις τελικές πρώτα του Ντιγκινί, στη συνέχεια του Ντένιτς και τέλος το τακουνάκι του Ρομπέρζ μετά από κόρνερ. Μετά και το μισάωρο ο Απόλλωνας ανέβασε απόδοση έβαλε δύο τέρματα και έχασε τα διπλάσια μέχρι και το 43΄του αγώνα. Νέα μεγάλη ευκαιρία αυτή τη φορά με τον Ντιγκινί να πλασάρει αλλά και πάλι ο Καικέ να σώζει την ομάδα του στο 45΄.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να ανεβάζει απόδοση μετά το μισάωρο και να σκοράρει δύο τέρματα, ενώ έχασε και τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό που ολοκληρώθηκε το πρώτο. Αφού δεν τα κατάφερε ο Πίττας στο 50΄να νικήσει τον Καικέ, ήρθε ο Γιαννιώτας, με ωραίο συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής να κάνει το 3-0!

Ο Απόλλωνας έκανε ότι ήθελε στον αγώνα και δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες αφού πατούσε συχνά στην περιοχή του Ερμή, ενώ στο 60΄είχαμε και ένα δυνατό σουτ του Μάρκοβιτς που απέκρουσε με τις γροθιές ο Φιρινίδης. Τα πάντα είχαν κριθεί στον αγώνα του Τσιρείου, εκτός από τον δείκτη του σκορ, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Οι δύο τελευταίες ήταν με τον Μπένσοπ στο 69΄και στο 74΄.

Στο 80΄μετά από ωραία ενέργεια του Σάλαι από αριστερά, ο Γιαννιώτας έδωσε έτοιμο γκολ στον Πίττα που ευστόχησε και έκανε το 4-0. Ο Γιαννιώτας είχε την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ αλλά ο Φιρινίδης απέκρουσε. Ο αγώνας έλαβε τέλος, με τον Απόλλωνα να κάνει καλό παιχνίδι και να μην χάνει την ευκαιρία να πάρει μια εύκολη νίκη όπως εξελίχθηκε, ανεβαίνοντας μόνος στην κορυφή!

Κίτρινες: Ματέι / Σιντιμπέ

Απόλλων: Δημητρίου, Πέδρο(73΄Φιλιώτης), Γιούστε, Ρομπέρζ(59΄Κατελάρης), Σάλαϊ, Ντένιτς(46΄Μάρκοβιτς), Χάμπος, Πίττας, Γιαννιώτας, Ματέι(59΄Ψύχας), Ντιγκινί(59΄Μπένσοπ).

Ερμής: Καϊκέ(55΄Φιρινίδης), Καραγκούνης, Δημητρίου, Γαβριήλ(55΄Γεωργίου), Μέιρα, Ρουσιάς, Καϊσερλίδης, Ντίας, Ράφαελ(28΄Λέμος), Παντελή(55΄Κύπρου), Σιντιμπέ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy