Δεν υπάρχει σκέψη για αναβολή του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Cyta συνεχίζεται κανονικά και δεν υπάρχουν σκέψεις για αναβολή ή αλλαγές στο πρωτόκολλο μετά και την έξαρση των κρουσμάτων σε ομάδες της Α΄ Κατηγορίας.

Σήμερα πραγματοποιείται στην Ομοσπονδία υπηρεσιακή σύσκεψη η οποία θα επιληφθεί θέματα προγραμματισμού των αναβληθέντων αγώνων. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, με βάση τις οποίες η σημερινή σύσκεψη δεν έχει να κάνει με το αν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τη διεξαγωγή ή την αναβολή των αγώνων.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη των υπηρεσιακών λειτουργών μελετώνται και εξετάζονται οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων που έχουν αναβληθεί, τηρουμένων των προνοιών του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Ομοσπονδίας για το πρωτάθλημα.

 

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, από τη στιγμή που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο είχαν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα σε ομάδες της Α΄ Κατηγορίας, διεξήχθησαν οι 5 από τους 7 αγώνες, στο παρόν στάδιο δεν γίνεται σκέψη για αναβολή ή τροποποίηση του Πρωτοκόλλου.

Με βάση το Πρωτόκολλο της ΚΟΠ, ένας αγώνας αναβάλλεται στη περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στη λίστα Α και Β της ομάδας Ανδρών του Σωματείου, σε περίοδο εντός 7 ημερών.  Στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ ποδοσφαιριστή την ημέρα του αγώνα, ο αγώνας θα διεξαχθεί μόνο αν προσκομιστούν προ του αγώνα αρνητικά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για αναβολή αγώνα θα λαμβάνεται από την ΚΟΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον Covid-19, το άτομο ή τα άτομα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση για 14 μέρες, και για να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας θα πρέπει να παρουσιάσουν 3 αρνητικά τεστ με διάστημα 5 ημερών το ένα από το άλλο.

Ακόμη, με βάση το Πρωτόκολλο, για τις επόμενες 14 μέρες από το τελευταίο θετικό κρούσμα, όλες οι επαφές θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από κάθε αγώνα. Για να έχουν δικαίωμα εγγραφής στο φύλλο αγώνος και  συμμετοχή στον αγώνα θα πρέπει να παρουσιάσουν στον Διαιτητή για έλεγχο πριν την έναρξη του αγώνα, βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ που διενεργήθηκε εντός 24 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα.

Αυτή τη στιγμή, ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός έχουν πέραν των 4 κρουσμάτων αυτή τη στιγμή, ενώ η Ομόνοια έχει 3 και η Δόξα 1.

ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy