Ποιος ήταν ο Περικλής Ιωαννίδης, συλλυπητήρια από Παλαίμαχους Απόλλωνα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Όμιλος Παλαίμαχων και Φίλων Απόλλωνα σχετικά με τον θάνατο του Παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Περικλή Ιωαννίδη.

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ τού Ομίλου Παλαίμαχων και Φίλων τού ΑΠΟΛΛΩΝΑ με το άκουσμα τού θανάτου τού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή μας ΠΕΡΙΚΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ εκφράζει στην οικογένεια του θερμά συλλυπητήρια.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ΑΙΩΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!!!

Ποιος ήταν ο Περικλής Ιωαννίδης:

Από τους πρωτοστάτες της ίδρυσης του Απόλλωνα και παρών στην ομάδα από την πρώτη μέρα ίδρυσης του ο Περικλής Ιωαννίδης, χαρακτηριζόταν, όπως όλοι οι νέοι της εποχής, από πάθος για την ελληνική σημαία και τον πόθο της ένωσης με την μητέρα πατρίδα!

 

Αμέσως με την ίδρυση του Απόλλωνα στις 14 Απριλίου 1954, αμούστακο παιδί τότε 16 χρονών μαζί με άλλους 20-25 νεαρούς μαθητές του γυμνασίου, που δεν ανήκαν σε καμιά ομάδα αλλά ήταν θαμώνες στους εθνικολαϊκούς συλλόγους, έτρεξαν στο κάλεσμα για το χτίσιμο νέου συλλόγου, συγκροτώντας μέσα σε 15 μέρες την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα με το πρώτο φιλικό παιχνίδι να διεξάγεται κόντρα στην ΑΜΟ ΕΜΕ που ήταν η ομάδα του Βασιλικού.

 

Ο Περικλής Ιωαννίδης είχε ενεργό συμμετοχή σε εκείνα τα δύσκολα και σκληρά πρώτα χρόνια όπου ο Απόλλωνας ήταν αναγκασμένος να δίνει μάχες ενάντια πολλών για να επιβιώσει ενάντια των αποικιοκρατών ενάντια των κομμουνιστών αλλά και ενάντια άλλων ομάδων που έβλεπαν με καχυποψία ένα νεοσύστατο σύλλογο να αγαπιέται άμεσα από χιλιάδες Λεμεσιανούς και από πολλαπλάσιους νέους μια εξέλιξη φυσιολογική για την εποχή αφού τον Απόλλωνα τον συνέδεαν άρρηκτοι δεσμοί με την ΕΟΚΑ.

 

Γεννήθηκε το 1938 και αγωνιζόταν στην θέση του αριστερού μέσου και ήταν ένας ποδοσφαιριστής δυνατός πειθαρχημένος με ανεξάντλητες δυνάμεις και αυταπάρνηση που ξεχείλιζε από πάθος κυνηγώντας κάθε χαμένη μπαλιά και καταπίνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα.

 

Έπαιξε ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα από την πρώτη μέρα σύστασης της ομάδας το 1954 μέχρι το 1959 αποτελώντας τα 5 αυτά χρόνια ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Απόλλωνα όντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας μας.

 

Ο Περικλής Ιωαννίδης αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες στην πορεία της ομάδας μας για την άνοδο στην Α’ κατηγορία παίζοντας μάλιστα και στα 2 καθοριστικά παιγνίδια κατάταξης κόντρα στην Αλκή βάζοντας και αυτός το δικό του λιθαράκι για να ανεβεί η ομάδα μας στην Α’ κατηγορία!

 

Συμμετείχε επίσης στον πρώτο ιστορικό αγώνα της ομάδας μας στην Α’ κατηγορία στις 27 Οκτωβρίου 1957 κόντρα στην ΕΠΑ εκτός έδρας, αγώνας που έληξε ισόπαλος 3-3 καθώς επίσης στον πρώτο ιστορικό αγώνα της ομάδας μας μέσα στο ΓΣΟ στις 9 Νοεμβρίου, 1957 κόντρα στον Άρη, αγώνας ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1.

 

Δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε από το πρώτο ιστορικό ντέρμπι μεταξύ Απόλλων-ΑΕΛ στις 23 Νοεμβρίου 1957, αγώνας που έληξε ισόπαλος 1-1 με γκολ του Πανίκου Κρυστάλλη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

 

Δυστυχώς τον Απρίλιο του 1959 σε ένα φιλικό αγώνα του Απόλλωνα κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο ΓΣΟ, στάθηκε άτυχος αφού σε μία δυνατή μονομαχία του Περικλή με τον Ματσουκάρη του Ολυμπιακού υπέστη κάταγμα στο δεξιό του πόδι και αυτός ο σοβαρός τραυματισμός δεν άφησε τον Περικλή Ιωαννίδη να συνεχίσει την καριέρα του στον αγαπημένο του Απόλλωνα όπως αυτός επιθυμούσε και ονειρευόταν.

 

Μετά από ένα χρόνο αποχής και αφού δεν κατάφερε να επανέλθει στα ίδια επίπεδα απόδοσης, εντάχθηκε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1962 όταν και έφυγε οικογενειακώς για την Αυστραλία όπου εκεί δούλευε και έπαιζε ποδόσφαιρο στην Τασμανία μέχρι το 1971 όταν επέστρεψε οικογενειακώς στην αγαπημένη του πόλη Λεμεσό και φυσικά στην μεγάλη του αγάπη τον Απόλλωνα.

 

Από το 1971 που επέστρεψε στην Κύπρο ο Περικλής Ιωαννίδης δεν έλειπε καμιά μέρα από το οίκημα του σωματείου του Απόλλωνα αφού ήταν καθημερινός θαμώνας του σωματείου εξακολουθώντας να παραμένει ένας φανατικός οπαδός του Θρύλου παρακολουθώντας ανελλιπώς από τηλεοράσεως όλα τα παιχνίδια του!

 

 

Πηγή αφιερώματος: Apollon1954 Retro Stories 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy