Κέρδισε στις λεπτομέρειες το τοπικό η ΑΕΛ!

Ντέρμπι από τα παλιά, ντέρμπι με τα όλα, με τα νευρά του, με τις εναλλαγές συναισθημάτων και με μεγάλες στιγμές από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που βρήκε νικήτρια του αγώνα Απόλλωνα και ΑΕΛ την τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα με 2-1!

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα κύλησε με τον Απόλλωνα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Μπένσοπ με το τακουνάκι που δοκίμασε έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Η φάση ξεκίνησε μετά από ατομική ενέργεια του Γιαννιώτα που απέφυγε τον Σάντος και μπήκε στην περιοχή. Η ΑΕΛ είχε μια τελική στο 13΄με σουτ του Αβραάμ που μπλόκαρε ο Δημητρίου.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την ΑΕΛ να χάνει με τη σειρά της τη μεγάλη ευκαιρία με τον Αβραάμ να μην μπορεί πλασάρει αφού ήταν μόνος μέσα στη μικρή περιοχή του Δημητρίου στο 16΄. Στο 19΄και πάλι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ βγήκαν γρήγορα στην επίθεση με τον Αβραάμ να έχει εξαιρετική μεταβίβαση στον Μπάμπιτς που με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-1!

Μετά και το γκολ η ΑΕΛ συνέχισε να υπερέχει στην κατοχή με 54% έναντι 46%, αφού είχε το υπέρ της προβάδισμα, ενώ το μόνο που είχαμε στα δεκαπέντε λεπτά μετά το γκολ ήταν κάποια νεύρα σε αψιμαχίες, δεδομένα του τοπικού ντέρμπι και της έντασης του αγώνα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το αξιόλογο μετά το γκολ της ΑΕΛ, που κρατούσε εύκολα την κατοχή της μπάλας, σταματούσε την όποια ενέργεια προσπάθησε να κάνει ο Απόλλωνας και έβγαινε με αξιώσεις μπροστά όταν της δινόταν η ευκαιρία. Από πλευράς Απόλλωνα, ήταν φανερό το πρόβλημα, τόσο στη μεσαία γραμμή όπου δεν υπήρχε η κατάλληλη ανάπτυξη, αλλά ούτε υπήρχε η σωστή αμυντική λειτουργία.

Το 2ο ημίχρονο λες και ξεκίνησε με 13 λεπτά καθυστέρησης, αφού μετά τις διαδοχικές αλλαγές του Απόλλωνα, οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν ρυθμό, ενώ αντίθετα η ΑΕΛ κρατούσε εύκολα τα υπέρ της δεδομένα. Δύο συνεχόμενα λάθη από αμυντικούς των δύο ομάδων έφεραν κλασσικές ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο, πρώτα με τον Νταμπό στο 58΄που πλάσαρε και έσωσε ο Βοζίνια, ενώ στο 59΄η ατομική ενέργεια και το σουτ του Μπαμπιτς πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι.

Μια συνηθισμένη φάση για τον Απόλλωνα με τον Πέδρο να σεντράρει μετά από φάουλ και η μπάλα να μην κάνει το χατίρι στο Σάλαι, αφού η κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο, ενώ σε ένα πέναλτι που δόθηκε στους “γαλάζιους” ο Βοζίνια είπε ΟΧΙ στον Μάρκοβιτς και απέκρουσε το κτύπημα. Με τρίτη διαδοχική ευκαιρία συνέχισε ο Απόλλωνας αλλά η κεφαλιά του Νταμπό αποκρούστηκε από το δοκάρι στο 76΄.

Όσα δεν έγιναν στο τελευταίο πεντάλεπτο έγινε στο 77΄με τον Ματέι να προλαβαίνει αυτή τη φορά τον Βοζίνια και με κεφαλιά να ισοφαρίζει τον αγώνα σε 1-1. Στο 81΄σε μια φάση που θα συζητηθεί πάρα πολύ καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ που ανατράπηκε ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ, ο επόπτης το έδωσε, αλλά ο διαιτητής το πήρε πάνω και έδωσε πέναλτι αφού θεώρησε ότι η μπάλα πήγε στο Μαίντεβατς από πόδι ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα.

Ο Ριέρα το εκτέλεσε στο 81΄και έκανε το 1-2 για την ΑΕΛ. Μετά και το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ, ο ρυθμός έπεσε και πάλι αφού άλλαξαν γρήγορα τα δεδομένα, ενώ οι “γαλάζιοι” έκαναν την ύστατη τους προσπάθεια για να ισοφαρίσουν κάτι όμως που δεν έγινε και στα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να κερδίζει με 2-1 το τοπικό ντέρμπι!

Κίτρινες: Πίττας, Γιαννιώτας /Ντανίλο, Νταβόρ, Τόρες, Αντωνίου, Σάντος, Μπάμπιτς, Χ.Κυριάκου, Ριέρα

Απόλλωνας(Γιάννης Πετράκης): Δημητρίου, Γιούστε, Ντένιτς(60΄Χάμπος), Ντιγκινί(46΄Νταμπό), Μπένσοπ(46΄Ματέι), Βασιλείου, Σάλαι, Φιλιώτης(54΄Πέδρο), Μάρκοβιτς, Πίττας και Γιαννιώτας(78΄Γκάκπε).

ΑΕΛ(Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ράσο, Τεσέιρα, Αβραάμ(62΄Χ.Κυριάκου), Σάντος, Νταβόρ, Ντανίλο(74΄Αντάμοβιτς), Ριέρα, Τόρες(86΄Κέρεζ), Αντωνίου και Μπάμπιτς(74΄Μπάμπιτς).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy