Αποκαλυπτικό: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ οι μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία!!!

Πρόσφατα στα σχολεία δόθηκαν από το Υπουργείο σε όλους τους μαθητές μάσκες προστασίας από τον κορωνοιο. Οι συγκεκριμένες μάσκες όχι μόνο δεν προστατεύουν αλλά το λιγότερο είναι αχρείαστες και ακατάλληλες.

Συνεργάτης της ιστοσελίδας μας προέβη σε ενδελεχή έρευνα την οποία σας αποκαλύπτουμε. 

Διαβάστε την έρευνα την οποία σας παραθέτουμε πιο κάτω:

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πριν 10 μέρες προμήθευσε όλους τους μαθητές με μάσκες προσώπου τις οποίες αγόρασε από την εταιρεία  Yiwu Wenxing Garments Co Ltd.  ‘Όπως υποδηλώνει το όνομα της, κύρια ασχολία της είναι τα ενδύματα και ειδικότερα τα ανδρικά και  γυναικεία υποκάμισα.  Το logo της εταιρείας είναι «Professional shirt manufacturer services» (Επαγγελματίας Κατασκευαστής υποκαμίσων) και κάτω από τις υπηρεσίες που προσφέρει αναφέρει ότι σχεδιάζει και κατασκευάζει υποκάμισα κατά παραγγελία (Services: Design and produce shirts customize shirts according to request). Πουθενά στην ιστοσελίδα της δεν αναφέρει ότι είναι κατασκευαστής μασκών προσώπου.

Όπως φαίνεται από την σφραγίδα η μάσκα ΔΕΝ προσφέρεται για ιατρικούς σκοπούς (Non-Medical Mask) αλλά είναι ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ (Anti – Dust musk)!

Στην χρήση της μάσκας (USAGE) αναφέρει τα εξής: Μπλοκάρει

  • Σταγονίδια(Blocks droplets)
  • Νέφος -σκόνη (smog)
  • Σωματίδια που μπορεί κάποιος να εισπνεύσει από την εξάτμιση (inhalable particulate from exhaust).

 

Σε επικοινωνία μας με την εν λόγω εταιρεία για το αν διαθέτει μάσκες που μπλοκάρουν 100% τα σταγονίδια από το Covid-19 η εταιρεία μας απάντησε ότι δεν παράγει ιατρικές μάσκες και ότι οι μάσκες που διαθέτει μπορούν να μπλοκάρουν τα σταγονίδια ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ  (IN SOME WAY) !!

Όταν ρωτήσαμε τι εννοούν με την λέξη ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ  απέφυγαν επιμελώς να απαντήσουν λέγοντάς μας απλώς ότι δεν παράγουν ιατρικές μάσκες.

 

Καταλαβαίνεται ότι οι μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές μας είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΚΑΤΑΛΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ όπως θα αναλύσουμε πιο κάτω. Πριν να το κάνουμε όμως αυτό, παρακαλούμε τους αρμόδιους και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει στις πιο κάτω ερωτήσεις:

 

  1. Γιατί παραγγέλθηκαν μάσκες για την σκόνη.
  2. Γιατί παραγγέλθηκαν μάσκες από εταιρεία που η κύρια δραστηριότητα τους δεν είναι η κατασκευή και η προμήθεια ιατρικών μασκών προσώπου αλλά η εμπορεία υποκαμίσων. Μήπως τους περίσσεψε έξτρα ύφασμα;
  3. Γιατί καμία διεύθυνση σχολείου δεν απαγόρευσε την διανομή των μασκών; Μόνο την σφραγίδα αν έβλεπαν θα μπορούσαν να διακρίνουν την ακαταλληλότητα.
  4. Αφού τα «σοφά» κέντρα αποφάσεων στην Κύπρο εμπιστεύονται οργανισμούς όπως τον ΔΟΥ , CDC (WHO διεθνή οργανισμό υγείας – CDC -Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) τα οποία παρεμπιπτόντως αποδεδειγμένα παραπλανούν,  γιατί παραγγέλθηκαν μάσκες από ύφασμα αφού σύμφωνα με αυτά  τα κέντρα και τα δεδομένα που διαθέτουν οι μάσκες από ύφασμα:
  • Μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης λόγω υγρασίας, διάχυση υγρών και κατακράτηση του ιού
  • Υπάρχει ψηλή διείσδυση σωματιδίων μέσω του υφάσματος
  • Οι μάσκες από ύφασμα μπορούν να περιέχουν επιβλαβή χημικά (φορμαλδεΰδη) και βαφές που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια, τον λαιμό και τη μύτη ή να προκαλέσουν άσθμα. Η παρατεταμένη έκθεση σε φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο( https://wwarb.ca.gov/resources/fact-sheets/formaldehyde)

 

«Συνολικά οι κοινές μάσκες υφάσματος δεν θεωρούνται προστατευτικές έναντι των αναπνευστικών ιών  και η χρήση τους δεν πρέπει να ενθαρρύνεται».

 

ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Από την σφραγίδα επίσης διαφαίνεται ότι η «διάμετρος» της μάσκας είναι ΡΜ2.5 που κυρίως χρησιμοποιείται για αιωρούμενα σωματίδια (ΡΜ-Particulate matter).

Ο αριθμός 2.5 αναφέρεται  στο μέγεθος του ρύπου σε μικρόμετρα (μm). Ένα μm είναι ίσο με 0.001mm (χιλιοστά).

Σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο υγείας της Αμερικής η διάμετρος ενός σταγονιδίου Covid-19 είναι μεταξύ 70-90nm( νανόμετρα- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7045880/).

Αν το μετατρέψουμε και αυτό σε mm

Από ότι καταλαβαίνεται ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ!! αφού η διάμετρος του ιού είναι κατά 25 φορές  μικρότερη από αυτή της μάσκας 0.0001mm < 0025mm.  Ο  ιός ΑΝΕΤΑ μπορεί να διαπεράσει την μάσκα!!!

Σύμφωνα με το Science Direct οι εκφράσεις του προσώπου είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της ανθρώπινης επικοινωνίας. Το πρόσωπο είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία όχι μόνο σκέψεων ή ιδεών, αλλά και συναισθημάτων. (https://www.sciencedirect.com/topics/psychology/facial-expression).

Αφού γνωρίζουμε ότι οι μάσκες, όχι μόνο είναι αχρείαστες αλλά κάνουν ζημιά στην υγεία των παιδιών μας, γιατί  υπάρχει τόσος ζήλος και επιμονή στην χρησιμοποίησή τους; Από την ημέρα που γεννήθηκαν έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα. Γιατί τους το στερούμε ;   

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy