Αντιδράσεις για τις μάσκες: “Ποιο το νόημα όταν κάποιος περπατάει έξω να φοράει μάσκα” 

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Πνευμονολόγος, Δρ. Χάρης Αρμεύτης.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι όταν ένα μέτρο δεν είναι ούτε λογικό, ούτε πρακτικό, τότε μπορεί να μην εφαρμοστεί και να υποβαθμιστεί. Πλέον ο κόσμος περπατάει έξω στον δρόμο και έχει τη μάσκα ως «περιβραχιόνιο», δεν τη φοράει. Μάλιστα, διερωτήθηκε ποιο το νόημα όταν κάποιος περπατάει έξω να φοράει μάσκα.

Σημείωσε ότι «έχει νόημα να τη φοράμε όταν βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους χώρους και πλατείες, αλλά δεν έχει νόημα να αντιγράφουμε μέτρα μεγαλουπόλεων. Πρέπει να τα προσαρμόσουμε».

Εξήγησε ότι «οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας έχουν προφορικά πει ότι όταν κάποιος περπατάει μόνος του στον δρόμο, δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα, αλλά το διάταγμα αναφέρει ρητά τη χρήση μάσκας και αναφέρει και τις εξαιρέσεις. Πρέπει να αλλάξει το διάταγμα».

Πρόσθεσε ότι με αυτό το μέτρο δίνουμε δικαιώματα στους αρνητές της μάσκας και της πανδημίας να βγουν μπροστά και να πουν τα δικά τους. Εξήγησε ότι στη Γερμανία έχουν καθορίσει τις περιοχές που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης. Συγκεκριμένα, είπε ότι αν και είχε διευκρινιστεί κατά κάποιο τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα, έχει ακούσει περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί ήταν ιδιαίτερα αυστηροί.

Εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται σε πολυσύχναστους δρόμους και όχι όταν κάποιος βγει από το σπίτι του για να πάει μέχρι το αυτοκίνητο.

Μάλιστα ο παρουσιαστής του Πρωτοσέλιδου, Ανδρέας Δημητρόπουλος, αναφέρθηκε στο παράδειγμα πολίτη στη Λακατάμια, ο οποίος καταγγέλθηκε μόλις βγήκε από την αυλή του για να πάει στο αυτοκίνητό του.

sigmalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy