Σπύρος Χριστοφόρου: “Ανυπομονούμε να ζήσουμε το ταξίδι στη Β΄κατηγορία με τον Κούρη Ερήμης”

Η υπερβολική του αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν τον άφησε να τα παρατήσει παρά τις σοβαρές δυσκολίες που βρήκε μπροστά του, που δεν ήταν άλλες από τους σοβαρούς τραυματισμούς. Λίγο πριν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο η κακοδαιμονία τον κτύπησε και του στέρησε αυτή την ευκαιρία.

Αφού πλέον δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο ο 31χρονος βοηθός προπονητής του Κούρη Ερήμης σήμερα, Σπύρος Χριστοφόρου αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Άρχισε τη νέα του πορεία στο χώρο ευελπιστώντας κάποια στιγμή να βρίσκεται στον πάγκο μεγάλης ομάδας και γιατί όχι να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Πάμε όμως να αφήσουμε τον ίδιο να μας τα πει και να τον γνωρίσουμε.

Σπύρο, πότε αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με την προπονητική;

Πριν από οκτώ χρόνια και ενώ ήμουν στο παραπέντε για να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο ως ποδοσφαιριστής, ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο και στη συνέχεια μια λάθος αποθεραπεία μου στέρησαν αυτό το δικαίωμα. Επειδή ήθελα να βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου αποφάσισα να ασχοληθώ με την προπονητική και αφού πήρα τα διπλώματα με μαθήματα που έκανα, ξεκίνησα στις μικρές ηλικίες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς για να καταλήξω σήμερα στον Κούρη Ερήμης ως βοηθός προπονητής δίπλα στον Ανδρέα Χατζημιτσή, εκτελώντας και χρέη γυμναστή.

Με το ποδόσφαιρο πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Σε ηλικία 5 χρονών στην Ακαδημία του Απόλλωνα άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Εκεί παρέμεινα μέχρι τη δεύτερη ομάδα όπου ήμουν και αρχηγός. Το 2006 μετακόμισα στη ΣΕΚ Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια στην ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Βρέθηκα για ένα εξάμηνο στη Φινλανδία και στη συνέχεια συνεργάστηκα με προπονητή τον Ανδρέα Χατζημιτσή στην ΑΕΖ Ζακακίου στη Β΄κατηγορία. Το 2012 και αφού ξεκίνησα προετοιμασία με την ΑΕΠ τότε, Πάφο σήμερα, λίγο πριν υπογράψω το συμβόλαιο μου είχα τον πρώτο μου τραυματισμό.

Παρά τις τρεις εγχειρήσεις που είχα με πολλές δυσκολίες προσπάθησα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο και βρέθηκα στην ΑΠΕΑ Ακρωτήρίου όπου συνεργάστηκα και πάλι με τον Ανδρέα Χατζημιτσή, φέρνοντας την ομάδα από το Αγροτικό στη Γ΄κατηγορία. Πλέον και λόγω των τραυματισμών μου δεν μπορούσα να συνεχίσω και έτσι ξεκινά το επόμενο βήμα στην καριέρα μου.

Νέο βήμα, νέες προκλήσεις, ποιες ήταν οι δυσκολίες και πως κατάφερες να τις ξεπεράσεις;

Έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στα παιδαγωγικά κάτι που με βοήθησε και με βοηθά στο νέο μου έργο, του προπονητή. Όμως την περισσότερη βοήθεια δέχθηκα από τον Ανδρέα Χατζημιτσή, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό μου και με τη βοήθεια αλλά και την εμπειρία του στην προπονητική, μου έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές. Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας στο ποδόσφαιρο και στους πάγκους πριν από τρία χρόνια στον Κούρη Ερήμης. Από την επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ, ανεβήκαμε στην Γ΄κατηγορία όπου παραμείναμε για δύο χρόνια και φέτος η τέταρτη χρονιά συνεργασίας μας μας βρίσκει μαζί στη Β΄κατηγορία, κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στην ιστορία του συλλόγου του Κούρη.

Σπύρο, στην κουβέντα μας αναφέρεις συνεχώς το όνομα του Ανδρέα Χατζημιτσή. Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή του οποίου είσαι ο βοηθός;

Η σχέση μας είναι κάτι παραπάνω από συνεργασία. Τον κύριο Ανδρέα τον θεωρώ ως μέντορα και καθοδηγητή μου στο επαγγελματικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο, ενώ είναι ο δεύτερος μου πατέρας στη ζωή. Στις προπονήσεις μου δίνει την ευχέρεια να καθοδηγήσω την ομάδα, μου δίνει συνεχώς τις πρωτοβουλίες να προπονώ την ομάδα και πολλές φορές όταν λείπει κοουτσάρω εγώ την ομάδα. Χωρίς όμως αυτόν δίπλα μου δεν θα μπορούσα να εξελιχθώ στον βαθμό που είμαι σήμερα.

Β΄κατηγορία, κάτι ακόμα πιο δύσκολο, ακόμα μια πρόκληση μπροστά σου που σε βρίσκει στο πλευρό του προπονητή Ανδρέα Χατζημιτσή στον Κούρη Ερήμης. Πως θα ξεπεράσετε αυτές τις δυσκολίες;

Σίγουρα μιλάμε για άλλο επίπεδο με περισσότερες δυσκολίες. Ο προπονητής μας έχει όμως τις εμπειρίες και με τη καθοδήγηση του ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε προσθέσει νέες ιδέες στη συνεργασία μας και έχουμε κάνει, θέλω να πιστεύω, ένα σωστό προγραμματισμό και το κυριότερο μέσα από ένα σωστό προυπολογισμό με τους ποδοσφαιριστές να πληρώνονται στην ώρα τους. Κρατήσαμε ένα κορμό ποδοσφαιριστών που μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της Β΄κατηγορία, προσθέσαμε εμπειρία στην ομάδα με μεταγραφές ποδοσφαιριστών και φέραμε κάποιους νεαρούς στην ομάδα που θα μας βοηθήσουν στον μεγάλο στόχο της παραμονής.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας του Κούρη Ερήμης;

Βασικός μας στόχος σ΄αυτή την πρώτη χρονιά της ομάδας στη Β΄κατηγορία είναι σίγουρα να τα καταφέρουμε να παραμείνουμε. Φέτος αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς υπάρχει ο υποβιβασμός για έξι ομάδες αλλά θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σπύρο, αν ερχόταν κάποια πρόταση για να πας κάπου αλλού θα έφευγες από τον Κούρη;

Ήδη είχα κάποιες προτάσεις και με διπλάσιο μισθό μάλιστα αλλά δεν θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου έτοιμο να κάνω το επόμενο βήμα. Παραμένω στην ομάδα και θέλω να ζήσω το φετινό αυτό ταξίδι στη Β΄κατηγορία.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Σίγουρα να κάνω το επόμενο βήμα. Βασικός μου στόχος είναι η συνεχής μου εξέλιξη στην προπονητική, να πάρω τις σωστές βάσεις με τη βοήθεια του μέντορα μου, να αποκτήσω το δίπλωμα του προπονητή πρώτης κατηγορίας και κάποια στιγμή όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να βρεθώ στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας και γιατί όχι να έχω και την εμπειρία του εξωτερικού.

Κλείνοντας Σπύρο, να σε ευχαριστήσουμε για τον χρόνο σου και θα θέλαμε να μας αναφέρεις το καταληκτικό σου σχόλιο.

Καταρχήν εγώ ευχαριστώ για την κουβέντα που είχαμε. Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους της ομάδας του Κούρη ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους. Δουλεύουμε σκληρά και μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά που είχαμε στην προετοιμασία είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Χατζημιτσή που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου, για τις ευκαιρίες που μου έδωσε και μου δίνει τόσο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό και θα προσπαθώ πάντοτε να τον κάνω περήφανο και να τον δικαιώσω που με πιστεύει.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy