Επίσημη η “βόμβα” Μπόουεν στον Απόλλωνα

Το μεγάλο μεταγραφικό ντεμαράζ του Απόλλωνα Σμύρνης ολοκληρώθηκε σήμερα (18/8), με την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Άλεξ Μπόουεν. Ο 27χρονος Αμερικανός διεθνής γίνεται ο τρίτος ξένος της «αμφίβιας ταξιαρχίας» ενόψει της νέας σεζόν, μετά τον Σέρβο Ολυμπιονίκη Στέφαν Μίτροβιτς που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και τον επί τριετία πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Μαυροβούνιο Νίκολα Μοσκόφ, που θα παραμείνει για τέταρτη διαδοχική σεζόν στην ομάδα.

Ο Μπόουεν, με το χαρακτηριστικό παρατσούκλι “brick” (δηλαδή τούβλο, λόγω της δύναμής του), θεωρητικά είναι περιφερειακός και αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, στην πράξη όμως μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πλην αυτής του τερματοφύλακα! Αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ από το 2013, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμια και Παναμερικανικά Πρωταθλήματα) είναι πρώτος ή δεύτερος σκόρερ της αμερικανικής ομάδας. Αποφοίτησε το 2015 από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και στη συνέχεια ακολούθησε επαγγελματική καριέρα, αγωνιζόμενος στη Στεάουα Βουκουρεστίου (2015-16) και την Μίσκολτς (2016-19), με την οποία μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ουγγρικού πρωταθλήματος.

Την περασμένη σεζόν φόρεσε το σκουφάκι της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, με την οποία κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα και το κύπελλο Κροατίας, ενώ συμμετείχε και στο Champions League, όπου πιθανότατα θα έφτανε ως το final-8, αν η σεζόν δεν διακοπτόταν πρόωρα λόγω της πανδημίας.

«Ανυπομονώ να παίξω με το σκουφάκι του Απόλλωνα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω δίπλα σε αθλητές που γνωρίζω και σέβομαι πολύ, όπως οι Μίτροβιτς και Γούνας, τους οποίους έχω αντιμετωπίσει ως αντιπάλους» δήλωσε μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο Μπόουεν, κάνοντας ειδική αναφορά στα άλλα δύο μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. «Πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά ως ομάδα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, και είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στον Απόλλωνα Σμύρνης. Έχω μάθει ήδη πράγματα για την ιστορία του συλλόγου, ενώ αγωνιστικά θεωρώ ότι θα είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε μια πολύ ωραία διαδρομή» κατέληξε ο Αμερικανός διεθνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα όσα ισχύουν ως τώρα, ο Γιάννης Κατρουζανάκης θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος ή κυπέλλου να επιλέγει δύο από τους τρεις ξένους που έχει στο ρόστερ του ο Απόλλωνας, ενώ στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ανάλογοι περιορισμοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy