Απίθανη νίκη του Χάμιλτον με σκασμένο ελαστικό, 2ος ο Φερστάπεν και 3ος ο Λεκλέρ!!!

Σε έναν δραματικό στο τέλος αγώνα, ο Χάμιλτον κέρδισε το Γκραν Πρι Μεγ. Βρετανίας με σκασμένο εμπρός ελαστικό, στη 2η θέση ο Μαξ Φερστάπεν και στην 3η ο Σαρλ Λεκλέρ!

Ο Χάμιλτον πήρε τη τρίτη του νίκη στη σειρά και την έβδομη του στο Γκραν Πρι Μεγ. Βρετανίας παρά το κλατάρισμα που είχε στον τελευταίο γύρο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε από την pole position και κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα χωρίς πολύ κόπο καθώς ο τιμ-μέιτ του, Βάλτερι Μπότας ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην 2η θέση αλλά δύο γύρους πριν το τέλος είχε και αυτός κλατάρισμα με αποτέλεσμα να τερματίσει μόλις 11ος εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.

Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κρατούσε μια σίγουρη 3η θέση μέχρι που αποφάσισε εξ αιτίας της μεγάλης του διαφοράς από τον Λεκλέρ να μπεί μέσα για αλλαγή ελαστικών ώστε να προσπαθήσει για ταχύτερο γύρο. Δεν είχαν προβλέψει φυσικά πως αυτό θα τους στοίχιζε την νίκη στον αγώνα! Ο Μπότας είχε κλατάρισμα και ο Μαξ ανέβηκε 2ος ενώ και ο Χάμιλτον είχε κλατάρισμα και θα τον έφτανε ο Μαξ αν δεν είχε κάνει πιτ στοπ! Τρομερή τύχη για τον Πρωταθλητή και τρομερή ατυχία για τον Φερστάπεν.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε ακόμη μια ανέλπτιστη 3η θέση καθώς ο Μπότας έπεσε -λόγω της αστοχίας του ελαστικού του- 11ος εκτός των πόντων εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Renault με μια άξια 4η θέση μπροστά από την McLaren του Λάντο Νόρις. Να σημειώσουμε πως 4ος ήταν ο Κάρλος Σάινθ αλλά ένα κλατάρισμα στον τελευταίο γύρο τον έριξε εκτός βαθμών. Ο Εστεμπάν Οκόν τερμάτισε 6ος με την δεύτερη Reanult μπροστά από τον Πιερ Γκασλί της AlphaTauri και τον Άλεξ Άλμπον που ταλαιπωρήθηκε από τα σκληρά ελαστικά.

Ο Λανς Στρολ με προβλήματα ισορροπίας του μονοθεσίου του, τερμάτισε τελικά 9ος για την μοναδική Racing Point καθώς ο άτυχος Νίκο Χούλκεμπεργκ (που αντικαθιστούσε τον Σέρχιο Πέρεζ) δεν κατάφερε καν να εκκινήσει τον αγώνα. Στην 10η θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά άθλιο Σαββατοκύριακο, για να κερδίσει μόλις έναν βαθμό με την δεύτερη Ferrari.

Ο αγώνας είχε δύο αυτοκίνητα ασφαλείας στην αρχή του, με τον Κβίατ που έφυγε μόνος του έξω και κατέστρεψε το μονοθέσιο του και του Μάγκνουσεν που χτύπησε με τον Άλμπον και μάλιστα ο οδηγός της Red Bull πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy