Ποινή τριών θέσεων για τον Σαρλ Λεκλέρ

Ο οδηγός της Ferrari τιμωρήθηκε για παρεμπόδιση του Κβίατ, ενώ εκτίμησε ότι τα μονοθέσια της Ferrari πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα καθώς υστερούν περίπου 1,8 δευτερόλεπτα στον γύρο απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Formula 1.

Όλα στραβά πήγαν για τον Σαρλ Λεκλέρ στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας. Αρχικά δεν κατάφερε να προκριθεί ο Μονεγάσκος στο Q3 και έμεινε ενδέκατος, αφού κατά την τελευταία του προσπάθεια για έναν γρήγορο γύρο έγινε εντονότερη η βροχόπτωση. Αργότερα ανακοινώθηκε από τους αγωνοδίκες και η τιμωρία του οδηγού της Ferrari με ποινή τριών θέσεων, επειδή παρεμπόδισε τον Κβίατ στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών. Ετσι θα ξεκινήσει από την 14η και όχι από την ενδέκατη θέση! Το περίεργο είναι ότι η FIA δεν ανακοίνωσε εκείνη πρώτη την ποινή του Μονεγάσκου, αλλά η Ferrari με δικό της Δελτίο Τύπου.

Λείπει η ταχύτητα από τις Ferrari

Ο Λεκλέρ αναφέρθηκε διεξοδικά στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Προσπαθήσαμε πολλά πράγματα σχετικά με την ισορροπία. Το μπροστινό μου μέρος δεν αντιδρούσε ισορροπημένα. Το δουλέψαμε και όντως βελτιώθηκε. Δεν πιστεύω, ότι η ισορροπία είναι σε τελική ανάλυση το μεγάλο μας πρόβλημα. Όταν βλέπω τη διαφορά, τότε διαπιστώνω ότι δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι. Αυτό με εκπλήσσει. Εχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά και εγώ θα μπορούσα επίσης να έχω οδηγήσει καλύτερα. Όμως σίγουρα έχουμε να κάνουμε πράγματα».

Mέτρια εικόνα σε στεγνό και βρεγμένο

«Στο στεγνό είναι βασικά το αυτοκίνητο πολύ ευχάριστο στην οδήγησή του. Δεν είμαστε όμως αρκετά γρήγοροι. Στο βρεγμένο είναι παρόμοια η κατάσταση. Ναι, έχουμε εδώ κι εκεί προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Σε τελική ανάλυση ωστόσο, απλά δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Μας λείπουν 1,8 δευτερόλεπτα. Αυτά δεν μπορείς να τα κερδίσεις μέσω της ισορροπίας. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και εγώ πρέπει να δουλέψω πάνω στην οδήγησή μου. Ελπίζω να βελτιωθούν έτσι τα πράγματα», συμπλήρωσε ο 22χρονος οδηγός από το Μονακό.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy