O Mπότας τα έβαλε με τα φρένα και τα ελαστικά της Mercedes του

Ο Φιλανδός οδηγός προφανώς και δεν ήταν ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση του, ευελπιστεί όμως ότι στον κυριακάτικο αγώνα θα βγει πάλι ο ήλιος οπότε θα έχει το πάνω χέρι με τη Mercedes του.

Ο Λιούις Χάμιλτον διέλυσε τον ανταγωνισμό πετυχαίνοντας στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας 1,2 δευτερόλεπτα ταχύτερο χρόνο από τον δεύτερο Φερστάπεν, όμως ο teammate του αρκέστηκε στην τέταρτη θέση. Ο Φιλανδός είχε διαφορά 1,428 δευτερολέπτων από τον Χάμιλτον, οπότε παρεμβλήθηκαν ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes ως δεύτερος ο Φερστάπεν με Red Bull και ως τρίτος ο Κάρλος Σάινθ με McLaren.

«Φυσικά δεν ήθελα να έρθω τέταρτος, όμως οι δύσκολες συνθήκες μπορεί να φέρουν νέες προκλήσεις», δήλωσε ο Φιλανδός που υποστήριξε τα εξής για τη μέτρια εμφάνισή του σε σχέση με εκείνη του Χάμιλτον: «Δεν μπορούσα να ανεβάσω αρκετά τη θερμοκρασία στα ελαστικά, κάτι που είχε να κάνει εν μέρει με ένα χαλασμένο φρένο εμπρός δεξιά. Εξαιτίας του δεν μπορούσα να μεγιστοποιήσω τις δυνατότητες κατά το φρενάρισμα, όμως αυτό είναι αρκετά σημαντικό κάτω από συνθήκες βρεγμένης πίστας. Αυτό δυσκόλεψε αρκετά την κατάσταση και είναι βεβαίως απογοητευτικό».

Ο ήλιος ευνοεί τις Mercedes

Παρά την απογοήτευσή του, παρέμεινε ο Μπότας αισιόδοξος αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Σε κάθε περίπτωση είναι η δεύτερη σειρά εκκίνησης, αν και η πρώτη θέση θα ήταν βεβαίως καλύτερη». Ο οδηγός της Mercedes ποντάρει ωστόσο στον καλό καιρό που προβλέπεται για την ημέρα του αγώνα, λέγοντας ότι «έχω αρκετές προσδοκίες από εμένα. Γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, όταν βγαίνει ο ήλιος. Θα παλέψουμε».

Ο Μπότας απάντησε ως εξής και στο ερώτημα αν έχει λύσει η Mercedes τα προβλήματα της προηγούμενης εβδομάδας με τις επαφές στα cerbs της πίστας του Σπίλμπεργκ: «Το ελπίζω. Θα ήταν βεβαίως ωραίο, αν μπορούσαμε να οδηγήσουμε με τέρμα τα γκάζια, όμως αυτό θα το μάθουμε μόνον αύριο, επειδή δεν διανύσαμε στις δοκιμές ολόκληρη την αγωνιστική απόσταση. Γνωρίζουμε όμως, ότι το αυτοκίνητο είναι γρήγορο».

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy