Θανατηφόρο εργατικό στην Πάφο: Χειροπέδες στον χειριστή του ανυψωτικού μηχανήματος πέρασε η Αστυνομία

Στη σύλληψη του χειριστή του ανυψωτικού μηχανήματος που εργαζόταν στο εργοτάξιο που σημειώθηκε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Πάφο με θύμα τον 53χρονο Αλμίρ Τομπουλίδη, από τη Γεωργία,  προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του 45χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη μετά από σχετική μαρτυρία που προέκυψε  ότι το  ανυψωτικό μηχάνημα που χειρίζονταν κτύπησε στο σημείο που βρισκόταν το θύμα.

Εναντίον του εκδόθηκε  ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη το απόγευμα .

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατσονούρης προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Πάφου  που επιθεώρησε την σκηνή του συμβάντος, ανέφερε πως το πρωί γύρω στις 10:00 σε εργοτάξιο στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Πέγειας έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα όταν εργοδοτούμενο πρόσωπο που ασχολείτο με σιδεροκατασκευές και σιδεροσυνδέσεις στο εργοτάξιο, έπεσε από ύψος περίπου οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι συνθήκες, είπε, του εργατικού ατυχήματος διερευνώνται, σημειώνοντας ωστόσο πως από την πρώτη στιγμή προκύπτει ότι υπήρχαν ελλειπή μέτρα ασφάλειας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της εργασίας.

Η εργασία είπε ο κ. Κατσονούρης εκτελείτο χωρίς κατάλληλο μέτρο προστασίας έναντι κίνδυνου πτώσης από ύψος με αποτέλεσμα ο εργοδοτούμενος όταν έχασε την ισορροπία του να βρεθεί στο κενό και να τραυματιστεί θανάσιμα κατά την πτώση του.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως γύρω στις 10.10π.μ. σήμερα, ενώ ο 53χρονος εργαζόταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή, στην περιοχή Πέγειας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε υπόγειο, από ύψος .

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ανέσυραν τον 53χρονο, από το υπόγειο. Ακολούθως  είπε ο κ. Τσαπής ο 53χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Την σκηνή πρόσθεσε ο κ. Τσαπής επισκέφτηκαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και σε συνεργασία με μέλη του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό .

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy