Αντί να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, πάνε για μπάνιο στην παραλία

“Κυνηγητό” με τις αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται να παίζουν κάποιοι πολίτες που αντί να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, κάνουν του κεφαλιού τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,  χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυναίκας την οποία είχαν ενημερώσει ότι ήταν πολύ στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος κι έπρεπε βάσει κανονισμών να βρίσκεται σε περιορισμό στο σπίτι της. Όμως όταν την αναζήτησαν για να υποβληθεί σε δειγματοληψία, δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν και όταν τους απάντησε στο τηλέφωνο τούς ενημέρωσε ότι βρισκόταν στην παραλία.

Δεύτερο παράδειγμα αφορά επίσης γυναίκα πολύ στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία είχε υποβληθεί σε δειγματοληψία με ένδειξη αρνητική αλλά σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Η ίδια όμως επέλεξε να μεταβεί κανονικά στην εργασία της, αναφέροντας μάλιστα ότι είχε ενημερωθεί ότι το θετικό αποτέλεσμα του στενού συγγενικού της προσώπου ήταν λανθασμένο. Ο εργοδότης της ωστόσο προχώρησε στη δική του έρευνα μέσω του υπουργείου Υγείας και αφού διαπίστωσε ότι η ίδια είχε δώσει ψευδείς πληροφορίες, την υποχρέωσε να επιστρέψει στο σπίτι της και να αυτοπεριοριστεί.

Το φως της δημοσιότητας είδε χθες και η περίπτωση επαναπατρισθέντα ο οποίος το είχε «σκάσει» από το ξενοδοχείο καραντίνας στο οποίο είχε μεταφερθεί. Στην περίπτωση αυτή, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία για τον εντοπισμό του.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy