«Κλείδωσε» η ημερομηνία για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων – Ποιες ηλικίες θα έχουν προτεραιότητα

Για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων μίλησε στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους.

Συγκεκριμένα, η κ. Ηρακλέους ανέφερε «έκλεισε το 9 Ιουνίου το θέμα είναι τώρα να μας δοθούν τα πρωτόκολλα για να ενημερώσουμε τους γονείς. Απλά αν θα αναγκαστούμε να διαλέξουμε παιδιά και να ενημερώσουμε τους γονείς, έχουν προτεραιότητα οι μεγάλες ηλικίες η προ δημοτική τα πεντάχρονα τα οποία είναι πιο σωστό να επανέλθουν για να κλίσει ο κύκλος της φοίτησής τους στα νηπιαγωγεία για να μην πάνε από τον Μάρτη να βρεθούν ξαφνικά το Σεπτέμβρη στα δημοτικά με τη βαλίτσα τη σχολική»

Την ίδια ώρα η κ. Ηρακλέους δήλωσε «Πάμε μετά στα τετράχρονα και λοιπά ίσως μείνουν έξω νηπιαγωγεία τα οποία έχουν σίγουρα αρκετά παιδιά και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους του γονείς. Θα αφήσουμε τις κάτω ηλικίες, τα δίχρονα δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε και θα τους δούμε πλέον τον Σεπτέμβρη.

Αρκετά παιδιά είναι με γιαγιά και παππού στο σπίτι. Οι γονείς ήδη μας  πιέζουν που πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές, αλλά περιμένουμε σήμερα τη συνάντηση με το Υπουργό για να δούμε πως προχωρούμε. Έχουν προτεραιότητα οι μεγάλες ηλικίες τα μεγάλα παιδιά, για να κλείσουν τον κύκλο τους με τη φοίτηση τους αυτή που απομένει πριν το Σεπτέμβρη. Το δεύτερο σημείο είναι ότι πάνω από τριών έχουν πιο πολλές δεξιότητες για να ακολουθήσουν οδηγίες με τα πρωτόκολλα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy