Ππεκρης: Με βάση τα χρονοδιαγράμματα μπορούσαμε να αγωνιστούμε

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ, Μιχάλης Ππεκρής, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 αμέσως μετά την απόφαση του δ.σ. της ομοσπονδίας για διακοπή του πρωταθλήματος και αύξησης των ομάδων σε 14 για το νέο πρωτάθλημα.

Η αρχική τοποθέτηση: «Είναι μια άσχημη μέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχουμε να κερδίσουμε μετά από αυτή την απόφαση. Θα πρέπει να αξιολογηθεί η επόμενη μέρα για να δούμε τι λύσεις έχουμε μπροστά μας».

Τι θα επικαλεστούμε στην UEFAγια τη διακοπή; «Εδώ ήταν η μεγάλη διαφωνία. Με βάση τα χρονοδιαγράμματα μπορούσαμε να αγωνιστούμε. Κρατώ και μια τελευταία κουβέντα που είπε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, ότι αν και εφόσον αλλάξει κάτι σε σχέση με την πανδημία, από τη στιγμή που υπάρχει σήμερα και συνεδρία, θα το φέρει το θέμα από Δευτέρας. Το υποσχέθηκε, αν αλλάξει κάτι».

Γιατί δεν δόθηκε, τότε, παράταση για ακόμα λίγες μέρες για τη λήψη της οριστικής απόφασης; «Αυτή ήταν και η δική μου λογική. Δεν μπορώ να μιλώ για άλλους. Η εισήγηση μου ήταν να δώσουμε ακόμα λίγο χρόνο για να γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάσταση».

Για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια τι θα ισχύσει; «Θα βγουν οι πρώτες 4».

Ζητήσατε κάτι διαφορετικό;«Είχα διαφορετική αντίληψη. Είναι νομικά θέματα που θα τα χειριστούν οι νομικοί. Εφόσον μπορούμε να αγωνιστούμε με βάση τα διατάγματα, εισηγήθηκα να γίνει το κύπελλο και ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας. Με αυτή την εισήγηση δεν θα αδικούσαμε την ΑΕΛ που ήταν στους «4» του κυπέλλου».

Υπάρχει ο κίνδυνος να μην δεχθεί η UEFA την απόφαση; «Όχι, μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος ότι μίλησε με τους εμπλεκόμενους. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για το ότι ήταν αρνητικός στη διακοπή και την αύξηση των ομάδων: «Τεκμηρίωσα ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε με βάση τα διατάγματα του κράτους. Ήμουν αρνητικός και για την αύξηση ομάδων γιατί θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το οικονομικό λόγω των τηλεοπτικών».

Πως μπορεί να τοποθετείται μια ομάδα σε βάρος των οικονομιών συμφερόντων; «Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Κάποιες ομάδες βλέπουν κάτι που δεν βλέπουμε εμείς. Κανένα σωματείο θέλει το κακό της ομάδας του. Σέβομαι όλες τις απόψεις».

Έχετε πάρει απόφαση για το αν θα έχει πλέι οφ στο επόμενο πρωτάθλημα; «Όχι, δεν έχουμε πάρει απόφαση. Θα εξαρτηθεί από το ημερολογιακό πρόγραμμα της UEFA».

Πότε θα αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα; «Και πάλι δεν μπορούμε να ξέρουμε. Πρώτη βδομάδα Σεπτεμβρίου, θα έχουμε υποχρεώσεις για την Εθνική. Όλα περιστρέφονται γύρω από τον ιό».

Η ΑΕΛ και η ΑΕΚ θα αποζημιωθούν λόγω του ότι δεν θα αγωνιστούν στην Ευρώπη; «Όχι δεν γνωρίζω. Δεν αναφέρθηκε κάτι. Πάρα πολλές ομάδες αδικήθηκαν. Ο καθένας θέλει το δίκαιο του, τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι».

Ένα τελευταίο μήνυμα: «Είναι μια πολύ άσχημη μέρα. Καταγράφηκαν όλα όσα έγιναν και ελπίζω να βγει λανθασμένη στο τέλος και να δικαιωθούν αυτοί που στήριξαν το αντίθετο. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει μονιασμένους για το καλό του ποδοσφαίρου. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy