Έβριζαν την Υπουργό Εργασίας γιατί δεν πήραν επιδόματα ενώ έκαναν λάθος οι εργοδότες τους

Δύο περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι καταφέρθηκαν εναντίον της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου με βρισιές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς επειδή δεν έλαβαν έγκαιρα τα επιδόματα τους στο πλαίσιο των σχεδίων στήριξης της οικονομίας για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, περιέγραψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας Φάνος Κουρουφέξης.

Στην πρώτη περίπτωση κυρία έβριζε την ίδια την κυρία Αιμιλιανίδου γιατί δεν πληρώθηκε και όταν έγινε ο έλεγχος από τους αρμόδιους λειτουργούς διαπιστώθηκε ότι ο εργοδότης της με βάση το σχέδιο, είχε δικαίωμα να δηλώσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό του συνολικού αριθμού εργαζομένων για να λάβουν επίδομα και το υπόλοιπο θα έπρεπε να καταβληθεί από τον ίδιο.

“Ο εργοδότης είχε δέκα υπαλλήλους, αντί να βάλει τους εννέα για να πάρουν το επίδομα και τον άλλο στον άλλο πίνακα ότι θα τον πληρώσει ο ίδιος, δήλωσε και τους δέκα. Όταν έτρεξε το σύστημα, πληρώθηκαν μόνο οι εννέα. Δεν διάβασε το σχέδιο; Επικοινωνήσαμε με την κυρία που έβριζε, την εξηγήσαμε ότι ο εργοδότης της οφείλει μισθό και είναι ευχαριστημένη. Η ανακατωσούρα και η καθυστέρηση δεν έπρεπε να υπάρχει για αυτά τα πράγματα.”

Σε άλλη περίπτωση, κύριος που καταφέρθηκε εναντίον της Υπουργού με αισχρούς χαρακτηρισμούς από τον “αέρα” του ΡΙΚ επειδή δεν πήρε επίδομα, ελέγχθηκε από τους λειτουργούς και διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δηλωμένος στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ως αυτοτελώς εργαζόμενος.

“Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις που δεν κατανοούν ότι για να συμμετέχει κάποιος στα σχέδια πρέπει να εργάζεται, όχι αδήλωτη εργασία προς το Ταμείο. Και υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Και για αυτοτελώς είναι πολλοί αυτοί που αντί να κάνουν αίτηση, υποβάλλουν απλά στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού”

Ο κύριος Κουρουφέξης αναφέρθηκε στα παραδείγματα εργοδοτών στους οποίους αποστάληκαν επιταγές για να δοθούν στους εργαζόμενους, εργοδότες που έβαλαν διεύθυνση “Σκάλα” και “Κρύα Νερά, Τσέρι” χωρίς να δίνουν περαιτέρω στοιχεία, με αποτέλεσμα να επιστραφούν οι επιταγές στο Υπουργείο Εργασίας.

alphanews.live

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy