“Στις αίθουσες πολλαπλής χρήσης της κάθε σχολικής μονάδας θα γίνουν οι Παγκύπριες εξετάσεις”(video)

Την πλήρη κινητοποίηση των σχολικών εφορειών αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων γνωστοποίησε μέσω δηλώσεων του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας, καθησυχάζοντας πως την προσεχή Δευτέρα, τα σχολεία θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

« Έχουν προμηθευτεί όλες οι σχολικές μονάδες αντισηπτικά διαλύματα για απολύμανση όλων των επιφανειών» σημείωσε ο κ. Έλληνας,  ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως όλοι οι χώροι και επιφάνειες των σχολικών μονάδων έχουν απολυμανθεί κανονικά, διαδικασία που θα ακολουθείται καθημερινά με την είσοδο και έξοδο των μαθητών από τις τάξεις.

Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε πως δεν θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στα σχολεία, παρόλο που κάποιοι θεωρούν πως είναι πιο αποτελεσματική λύση από την απολύμανση των επιφανειών.

Επιπρόσθετα όπως ανέφερε ο κ. Έλληνας έχουν ήδη μεταφερθεί σε κάθε αίθουσα αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας για χρησιμοποίηση από τους καθηγητές και τους εκπαιδευτικούς. «Υπάρχει στις γραμματείες των σχολείων, στις αίθουσες ειδικής εκπαίδευσης, τους καθηγητικούς και διδασκαλικούς συλλόγους» για να προσθέσει πως η επάρκεια που παρατηρείται αφορά τις ανάγκες της Α’ Λυκείου η οποία προσέρχεται στα σχολεία την προσεχή Δευτέρα.

«Από εβδομάδας θα αποσταλεί αυτό το αντισηπτικό διάλυμα για να καλύψει τις ανάγκες και των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης» προσέθεσε ο κ. Έλληνας, ο οποίος  αναφέρθηκε σε μια μεγάλη προσπάθεια και πως όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση.

Συνέχισε λέγοντας «πως σίγουρα μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα αλλά είναι στοίχημα για όλους να μπορούμε σε έτσι δύσκολες στιγμές να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα επείγοντα θέματα που βρίσκονται μπροστά μας σήμερα».

Αποκάλυψε μάλιστα πως βάση της πληροφόρησης που έλαβε σχετικά με τους χώρους διεξαγωγής των παγκυπρίων εξετάσεων, «θα γίνουν στις αίθουσες πολλαπλής χρήσης της κάθε σχολικής μονάδας. Αντιλαμβάνεστε ότι θα μεταφερθούν θρανία, καρέκλες για να καλύψουν τις ανάγκες με τις αποστάσεις να υπάρχουν με βάση το πρωτόκολλο».

ant1.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy