Η κυβέρνηση δεν θέλει να εμπλακεί στις αρμοδιότητες της ΚΟΠ

Τη θέση της κυβέρνησης να μην εμπλακεί στις υποθέσεις που αφορούν την ΚΟΠ και τα σωματεία τόνισε μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, που αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Αναλυτικά:

 

Για τη διαχείριση της επιδημίας: «Είναι βέβαιο ότι υπήρξε συνεργασία της κυβέρνησης, των κομμάτων, των συμβούλων και κυριότερα από τους συμπολίτες μας, που λειτούργησαν με αυτοπειθαρχία για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ελπίζω και εύχομαι, για να μην πω ότι είμαι βέβαιος, θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο».

Για την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων: «Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση για αυτό το θέμα. Μόλις έχει κάνει δήλωση ο Πρόεδρος και ξεκαθαρίζει, διευκρίνισε ότι η απόφαση βασίστηκε σε παραμέτρους και γεγονότα. Κύριο ρόλο έπαιξαν οι απόψεις των ειδικών».

Για το ότι η κατάσταση θα επανεξετάζεται διαρκώς: «Η κατάσταση θα εξετάζεται από την κυβέρνηση και όχι από την επιδημιολογική ομάδα, που θα συμβουλεύει την κυβέρνηση. Τις τελικές αποφάσεις θα τις παίρνει η κυβέρνηση, αυτή είναι η αρμόδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε υιοθετήσει τις απόψεις των ειδικών και απόδειξη τούτου είναι τα αποτελέσματα και οι δηλώσεις των ειδικών. Οι επιδημιολόγοι συμμετείχαν στη συμβουλευτική ομάδα, τις αποφάσεις σε πολιτικό τις λαμβάνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις απόψεις των φορέων και των αρμοδίων. Όταν λαμβάνουμε τις αποφάσεις έχουν κατά νου και τις δικές τους απόψεις».

Για το πότε θα έχουμε το πρωτόκολλο για τους αγώνες και τις προπονήσεις: «Θα πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πότε».

Για το ότι η κυβέρνηση δεν πήρε θέση για το κατά πόσον μπορεί να συνεχιστεί η ποδοσφαιρική σεζόν: «Η κυβέρνηση δεν θέλει να εμπλακεί στις αρμοδιότητες της ΚΟΠ και των σωματείων. Η κυβέρνηση προχωρά σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, αν αυτό επιτρέπει να γίνουν αγώνες θα το αποφασίσει η ΚΟΠ και τα σωματεία».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy