Και τώρα οι μάσκες… ποιο είδος προκρίνουν οι ειδικοί

Για τον καθοριστικό ρόλο που θα παίξει η χρήση της προστατευτικής μάσκας το επόμενο διάστημα καθώς και για το ποιο είδος προκρίνουν οι ειδικοί μίλησε στο OMEGA, ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρμεύτης ανέφερε για τη χρήση της μάσκας « η πιο συχνή μάσκα που έχουμε και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε είναι η χειρουργική μάσκα και υπάρχουν και οι μάσκες υψηλής προστασίας που είναι οι λεγόμενες αναπνευστικές, με φίλτρα προσώπου και είναι κυρίως για ενδονοσκομειακή χρήση.

Την ίδια ώρα ο κ. Αρμεύτης επεσήμανε «μάσκες που καλούμαστε να φορέσουμε στην περίπτωση που μπαίνουμε σε ένα κλειστό χώρο, είναι η μάσκα η χειρουργική που φιλτράρει βασικά την εκπνοή αυτού που την φορά. Πριν να φορέσουμε την μάσκα κάνουμε αντισηψία με αλκοόλ. Φορώντας τη μάσκα φιλτράρω την εκπνοή μου και δεν μεταφέρω τον ιό. Αυτή τη μάσκα την απλή τη χειρουργική έχει νόημα να τη φοράνε όλοι γιατί φιλτράρει την εκπνοή».

«Υπάρχουν φυσικά και άλλες μάσκες, η πιο προστατευτική μάσκα που είναι για ενδονοσοκομειακή χρήση και αυτές τις χρησιμοποιούμε γιατί παρέχουν πάρα πολύ υψηλή προστασία γύρω στο 98% και περιορίζονται για χρήσης εντός του νοσοκομείου.

Αυτές που μπορούμε να συστήσουμε επίσημα είναι οι χειρουργικές μάσκες και υψηλής προστασίας μάσκες. Για τις υφασμάτινες μάσκες που υπάρχουν επιστημονικά δεν υπάρχει καμία μελέτη που να τεκμηριώνει ότι προστατεύουν αλλα είναι καλύτερα από το να μη φοράμε τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Αρμεύτης.

omegalive.com.cy

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy