Τι σκέφτονται και τι προβληματίζει τις ομάδες της πρώτης εξάδας

Η ΟΥΕΦΑ έδωσε τις κατευθυντήριες της γραμμές προς τις ομοσπονδίες των χωρών, εξέφρασε την άποψη της ότι θέλει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι το τέλος Ιουλίου, για να ξεκινήσεις τις διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ μέσα στον Αύγουστο, αλλά άφησε και το παραθυράκι της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων εάν η κατάσταση της πανδημίας είναι τέτοια που οι κυβερνήσεις αποφασίσουν το οριστικό “κλείδωμα”.

Στην Κύπρο ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, ο καθένας από τους παράγοντες των ομάδων λέει και σκέφτεται το δικό του συμφέρον και η ΚΟΠ παρακολουθεί και απλώς ενημερώνει τις ομάδες. Την Τετάρτη(29/4) θα έχουμε αποφάσεις στο Υπουργικό συμβούλιο που πολύ πιθανόν να καταδείξουν το “τι μέλλει γενέσθαι”. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι μάλλον πολύ σημαντική.

Οι ομάδες μας και κυρίως της πρώτης εξάδας έχουν τις θέσεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους. Ξεκινώντας από την πρωτοπόρο Ομόνοια θα ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά αν διακοπεί θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Την προβληματίζει ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Σε περίπτωση που συνεχιστεί το πρωτάθλημα και χάσει βαθμούς, πέσει στην 2η θέση και υπάρξει κρούσμα κορωνοιού και τότε έρθει οριστική διακοπή τι γίνεται;

Από την άλλη η Ανόρθωση αν και αυτή θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, την προβληματίζει το γεγονός του μικρού ρόστερ αλλά και η ηλικία των ποδοσφαιριστών της και κατά πόσο αυτοί θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν μετά τη μεγάλη αυτή διακοπή, ενώ έχει εξασφαλισμένη θέση στην Ευρώπη.

Στον ΑΠΟΕΛ ήδη η οικονομική ζημιά είναι πολύ μεγάλη και κοντά στα δύο εκατομμύρια κάτι που ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας. Σε περίπτωση οριστικής διακοπής εξασφαλίζει θέση στην Ευρώπη κάτι που δεν τον χαλά και θα ξεκινήσει τον προγραμματισμό του.

Στον Απόλλωνα το δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι θέλουν συνέχιση του πρωταθλήματος, όμως οι “γαλάζιοι” εξασφαλίσουν εισιτήριο Ευρώπης ως τέταρτοι αν υπάρξει η οριστική διακοπή, ενώ θα τους βολέψει και το οικονομικό κομμάτι.

Η ΑΕΛ θα “αδικηθεί” σε περίπτωση οριστικής διακοπής, αφού είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά κανείς δεν μπορούσε να της εγγυηθεί αν θα κατακτούσε το Κύπελλο, έχοντας μπροστά της πρώτα δύο ημιτελικούς και στη συνέχεια τον τελικό. Βέβαια υπάρχει και το οικονομικό κομμάτι που σ΄αυτό σίγουρα θα κερδίσει κάποιους μισθούς και ίσως κάποιες αποζημειώσεις.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ήδη η χρονιά είναι χαμένη αφού έμεινε πίσω στη βαθμολογία με πολύ λίγες πιθανότητες για ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ είναι εκτός Κυπέλλου. Κέρδος θα είναι και για αυτήν το οικονομικό αφού δεν θα έχει να πληρώνει Ιούνιο, Ιούλιο.

Που θα γείρει η ζυγαριά; Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Απλά να αναφέρουμε ότι οι διαβουλεύσεις έχουν μπει σε κρίσιμο σημείο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy