“Δεν πάνε οι μαθητές στις τάξεις όπως πριν”, ακόμα και για Ιούλιο το σενάριο των Παγκυπρίων

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Παγκυπρίων Εξετάσεων μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας μελετά το Υπουργείο Παιδείας. Η κυβέρνηση μελετά τέτοια μέτρα στη βάση συγκεκριμένων σεναρίων και αναλόγως της κατάστασης να επιλέγεται η κατάλληλη διαχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν η ομάδα επιδημιολογικής επισκόπησης δεν δίνει το “πράσινο φως” για επιστροφή στα σχολεία όπως ήταν πριν αυτό άλλωστε ανέφερε και ο Υπουργός Παιδείας όταν ρωτήθηκε. Το ιδανικότερο σενάριο όπως έχουν τώρα τα πράγματα είναι να επιστρέψουν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου για ένα δεκαήμερο μετά τα μέσα Ιουνίου, να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές και να γίνουν οι Παγκύπριες εξετάσεις ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου.

Ερωτηθείς για τους τελειόφοιτους της Γ΄ Λυκείου και τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ο κ. Προδρόμου είπε ότι έχουν συγκεντρώσει μέσω των επιθεωρητών πληροφορίες για το πού είχαν φτάσει στη διδασκαλία στην Γ΄ Λυκείου μέχρι τη διακοπή.

«Πρέπει να εναρμονιστούν τα δεδομένα διότι υπάρχει ποικιλία. Να δούμε πού είμαστε, να μπορούμε να τους ανακοινώσουμε τι θα είναι οι εξετάσεις. Εκτός από το τι θα εξεταστούν, έχει ερωτηματικά που δεν μπορούμε να απαντήσουμε, διότι δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα πάμε πίσω, δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα έχουμε. Είπαμε ότι πρέπει να γίνει κάποια επικοινωνία, επαφή μέσα στο σχολείο, να τους κάνουν σύνοψη, να τους ενημερώσουν , να τους κάνουν επανάληψη-, να αποφασίσουμε ποιες εξετάσεις θα γίνουν και να αποφασίσουμε και πού και πώς θα γίνουν οι εξετάσεις, διότι μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε ειδικά μέτρα προφύλαξης», πρόσθεσε.

Δεν σημαίνει, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, «ότι θα πάμε στις τάξεις όπως πριν».

«Αυτά όμως δεν μπορεί κανείς να τα απαντήσει ακόμα. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας. Θα μας δώσουν κατευθύνσεις, και ελπίζω ότι, όπως τους είπα, τέλος του μήνα θα μπορώ να τους δώσουμε τουλάχιστον για ένα αριθμό θεμάτων που εγείρονται, ενημέρωση και να ξέρουμε πώς προχωρούμε», συμπλήρωσε.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy