Πρωινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

Στην Εκπομπή του ΡΙΚ “Πρώτη Ενημέρωση” μίλησε σήμερα(9/4) o Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. 

Αναλυτικά:

“Ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, ισχύει μέχρι και το τέλος του Απρίλη. Είναι πολύ νωρίς να μιλούμε για οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα. Όταν και εφόσον αποφασίσουμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα, σίγουρα θα γίνει σταδιακά. Είναι κάποιες χώρες έχουν ανακοινώνει την χαλάρωση. Μιλάμε για πολύ μικρή χαλάρωση. Όταν χαλαρώσεις ένα μέτρο, οφείλεις να περιμένεις δύο με τρεις βδομάδες που είναι και ο χρόνος επώασης του ιού, θα δεις αν υπάρχει κάποια αύξηση στα κρούσματα. Το χειρότερο σενάριο είναι να χαλαρώσεις τα μέτρα και να υπάρχει αύξηση στα κρούσματα”

Για τους ασυμπτωματικούς: “Οι ασυμπτωματικοί είναι ωρολογιακή βόμβα. Αποτελούν το 13-16% αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έχει αυξηθεί. Είναι πολύ περισσότεροι. Θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού με τυχαία δείγματα. Θα αγοράσουμε συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις οι οποίες θα γίνουν από το ινστιτούτο γενετικής οι οποίες θα γίνουν σε συμπατριώτες μας που πάνε στην δουλειά τους. Σ΄αυτούς δηλαδή που έχουν δηλαδή περισσότερο κίνδυνο. Θα γίνει και μία προσπάθεια εντοπισμού κρουσμάτων από την κοινότητα. Μέχρι στιγμής έχουμε διενεργήσει πέραν των 14.000 εξετάσεων. Όλα αυτά έχουν γίνει μέσω της ιχνηλάτησης”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy